’s Lands grootste Waterloo-maquette in de Hermitage Amsterdam

Van vrijdag 5 juni tot en met zondag 21 juni is ’s lands grootste Waterloo-maquette te zien in de Hermitage Amsterdam.

De maquette van de Slag bij Waterloo (schaal 1:72) is 33 m² groot en bestaat uit ruim 9.000 soldaten en 1.500 paarden. Het stelt het slagveld voor, vlak voor de aanval. Het terrein is natuurgetrouw op schaal weergegeven. Het model, in 28 jaar tijd gemaakt door Piet Prinsen uit Castricum, is het grootste in Nederland. De totale afmetingen zijn 700 x 476 cm, met afgeschuinde hoeken. Alle regimenten zijn door hem met al hun uniformkleuren, banieren en dergelijke correct weergegeven. Gezien de schaal van de figuurtjes (gemiddeld slechts 2,5 cm hoog) was dit een secuur en tijdrovend karwei. De maker is elke dag aanwezig om toelichting te geven aan bezoekers.

De maquette werd onthuld door generaal-majoor Van Uhm, Hermitage directeur Cathelijne Broers en door de maker van de maquette de heer Piet Prinsen
Foto Janiek Dam

© Kilian Striening voor Hermitage Amsterdam

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.