Joséphines Cameeëntiara in de Hermitage Amsterdam

Dankzij bruikleen van het Diamant Museum Amsterdam en eigenaar/edelsmid René Brus wordt een replica van de Cameeëntiara van koningin Josephine van Zweden zes weken tentoongesteld in de Hermitage Amsterdam. De replica is vanaf dinsdag 19 mei tot en met zondag 5 juli te zien in de tentoonstelling Alexander, Napoleon & Joséphine.

Foto Janiek Dam

Cameeëntiara

Een van de beroemdste juwelen van Joséphine de Beauharnais is de Cameeëntiara die Napoleon bij de Parijse hofjuwelier Marie-Étienne Nitot liet maken. Hij gaf de tiara aan Joséphine de Beauharnais toen ze zijn keizerin werd. Het sieraad werd via haar zoon Eugène de Beauharnais geërfd door haar kleindochter Josephine von Leuchtenberg, die trouwde met koning Oscar I van Zweden. Het is vandaag de dag de trots van het Zweedse koninklijk huis. Prinses Sybilla, moeder van de huidige koning Karel XVI Gustaaf, begon de traditie om de kroon als bruidskroon te dragen. Koningin Silvia en kroonprinses Victoria dragen de juwelen van Joséphine met trots. De juwelen van het Zweedse hof mogen niet reizen, maar met deze natuurgetrouwe replica, vervaardigd door Ineke Broekarts-van Lomwel, René Brus en (graveringen) Werner Köhler, komt Joséphines wereld heel dichtbij.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.