Catharina, de Grootste nog t/m 15 januari in Hermitage Amsterdam
Met lezing, schilderworkshop, films, aanbiedingen in Museumshop en café

Na zondag 15 januari, de laatste dag van de tentoonstelling Catharina, de Grootste, vertrekt Europa’s meest illustere keizerin weer naar huis. Haar prachtige kunstverzameling, haar juwelen en japonnen, haar cameeën en haar minnaars reizen dan met haar mee terug. Tijdens de laatste tien dagen van de tentoonstelling (tot en met zondag 15 januari) is een bezoek aan de Hermitage Amsterdam extra aantrekkelijk doordat het te combineren is met films, een schilderworkshop, een lezing en aanbiedingen in de Museumshop en het café.

Lezing zaterdag 7 januari, 14 uur, auditorium
Schilderijen, snuifdozen en minnaars: de collecties van Catharina de Grote door Michel Didier

Schilderworkshop donderdag 12 januari, 14 uur, ateliers
Hofportret schilderen, rondleiding door de tentoonstelling met inspiratie van de prachtige hofportretten uit de tijd van Catharina de Grote. Daarna workshop zelf een portret maken met acrylverf. Aanmelden: educatie@hermitage.nl.

Films iedere middag, leeszaal aan het einde van de tentoonstellingsroute
St. Petersburg and Imperial Residences – Tsarskoye Selo
St. Petersburg and Imperial Residences – Oranienbaum

In de Museumshop ontvangt de bezoeker 10% korting op onze collectie hedendaagse Fabergé-eieren. In het café krijgt de bezoeker koffie of thee naar keuze met een huisgemaakt ‘Catharina passievruchtentaartje’ voor € 5,50 (i.p.v. € 6,85) en korting op onze speciaal voor deze tentoonstelling geselecteerde wijnen.

Foto Evert Elzinga

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.