Hermitage Amsterdam plaatst koperen labyrint van 100 m² in binnentuin

Op vrijdag 10 oktober is op een van de voormalige bleekvelden in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam een koperen labyrint geplaatst, ontworpen door beeldend kunstenaars Bart van Heesch en Emilie Kröner. Aanleiding om het labyrint te plaatsen is de tentoonstelling Dining with the Tsars. Breekbare schoonheid uit de Hermitage. In de achttiende eeuw, de eeuw van de tsarina’s Elisabeth en Catharina de Grote, vormde een labyrint een liefdesspel bij uitstek. Vele verliefden zaten elkaar in zo’n tuinaanleg achterna. Dat paste goed als vermaak bij de overdadige bals en banketten die de tsaren gaven in hun paleizen. Het labyrint is bovendien een metafoor voor het leven: er is een pad en je kunt niet verdwalen. En van oudsher wordt een labyrint ook gebruikt om in te mediteren, tot bezinning te komen.

Fotografie Janiek Dam

Van Heesch en Kröner hebben het labyrint ontworpen in opdracht van het European Copper Institute om koper meer onder de aandacht van de consument te brengen. Het heeft een oppervlak van bijna 100 m² en is opgebouwd uit een 350 meter lange buis, met de hand gepolijst en geschuurd en ontworpen in een golvend patroon. Mede door Mannen van Staal in Leeuwarden is de buis bewerkt in een enorme machine die meerdimensionaal kan buigen. Het labyrint blijft tot eind 2014 in de binnentuin van de Hermitage staan.

Bart van Heesch en Emilie Kröner
Fotografie Janiek Dam

Fotografie Janiek Dam

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.