Servies met de decoratie Motif hongrois Grand (Servies van Stalin)

Datering
1949

Geproduceerd door
Herend Porseleinmanufactuur, Hongarije

Materiaal
Porselein, beschildering boven glazuur, verguld

Oorspronkelijk aantal
onbekend

Geschiedenis
Geschonken door de arbeiders van het Hongaarse Ministerie van Zware Industrie ter ere van het 25-jarig regeringsjubileum van Iosif Stalin. Dit servies is nooit gebruikt. Na de dood van Stalin in 1953 is het naar de Hermitage overgebracht, nu wordt het voor het eerst tentoongesteld.

Iconografie
Bloemenmotief (officieel ‘motif hongrois Grand’)

In de tentoonstelling
8 ovale schalen, 2 suikerpotjes met deksel, 2 kandelaars, 2 schalen met deksel en voet, 3 sauskommen met lepel, 3 vaasjes, 6 soepterrines met deksel, 3 mosterdpotten met deksel en lepel, menagère voor vis, 2 ronde presenteerschalen, 13 hors-d’oeuvreschalen, 13 platte schalen, 13 diepe borden, 2 koffiepotten met deksel, 6 koffiekoppen met schotel, 3 pasteipotjes met deksel, 2 koekschalen, 2 schenkroomkannen, 2 melkkannen, 2 presenteerschalen, 4 kleine schotels, 3 zoutvaatjes, 2 suikerpotten met deksel, 12 dessertborden, 4 bladvormige presenteerschalen, 3 bonbonschalen, 6 theekoppen met schotel, 2 theepotten met deksel, 2 vierkante compoteschalen, 3 haringschotels, 7 compartimentschalen, 3 botervloten met deksel.

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Partner Hermitage voor Kinderen
Internetpartner
Met dank aan

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 25 december 2014 en 27 april 2015
Open op 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar reservations@guideid.com

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.