Lies Willers en Jeanine Aalfs ontwerpen de uitbundige tentoonstelling Dining with the Tsars

Ruimtelijk ontwerper Lies Willers en stylist Jeanine Aalfs hebben hun krachten gebundeld; dit heeft geleid tot een innovatieve, feestelijke, boeiende, dromerige en overweldigende scenografie.

Foto Janiek Dam

Door impressionistische, abstracte installaties te combineren met verfijnde stylingelementen, gedurfde kleuren en humoristische details creëerden Willers en Aalfs respectvol podium voor de prachtige porseleinen serviezen uit de collectie van de Hermitage in St. Petersburg.

Het tentoonstellingsontwerp roept het gevoel op van de weelderige feesten en banketten van de Tsaren aan het hof, maar vermijdt doelbewust namaak, reconstructies of pastiche. De zorgvuldig geregisseerde lichte toon een historische context neer, maar de over-all atmosfeer is helder en eigentijds.
Er zijn zoveel verschillende verhalen te vertellen over deze collectie; feitelijke en emotionele. Deze scenografie is een uitzonderlijk medium om ze allemaal te vertellen.

Grafisch ontwerp: Studio Berry Slok.

Foto Janiek Dam

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.