Crowdfunding voor restauratie muurschildering Hermitage Amsterdam geslaagd

De Hermitage Amsterdam heeft in 2013 via crowdfundingsite voordekunst.nl ruim 10.000 euro opgehaald voor de restauratie van een 1300 jaar oude muurschildering. Met dit geld kon de restauratie, begonnen met grote steun van de Vrienden van de Hermitage, worden afgemaakt en het enorme paneel worden vervoerd naar Amsterdam. De schildering is ruim negen meter breed, dateert uit de zevende-achtste eeuw en verbeeldt een godheid in gevecht met roofdieren. Zij werd in de jaren vijftig gevonden bij de opgraving van een paleis in de koningstad Varakhsha, in het huidige Oezbekistan. Deze verloren gewaande stad is voorgedragen als UNESCO Werelderfgoed. De Hermitage Amsterdam, een niet-gesubsidieerde instelling, draagt graag bij aan het behoud van dit werelderfgoed.

De schildering bevindt zich normaal in de Hermitage in St.-Petersburg, waar zij geldt als een hoogtepunt in de archeologische collectie. Na de restauratie is het werk vervoerd naar Amsterdam, voor de tentoonstelling Expeditie Zijderoute, die op 1 maart opende voor het publiek. Het is voor het eerst dat de muurschildering wordt uitgeleend.

Expeditie Zijderoute

Vanaf 1 maart 2014 ademt de Hermitage Amsterdam de sfeer van lang verdwenen beschavingen langs de legendarische Zijderoute. De tentoonstelling Expeditie Zijderoute. Schatten uit de Hermitage laat de bezoeker zelf de handelsroutes afleggen, antieke schatten ontdekken en onherbergzame streken doorkruisen, waar eeuwen geleden karavanen langs koninkrijken, kloosters en marktplaatsen trokken. Tot en met 5 september 2014 zal de Hermitage Amsterdam vervuld zijn van schoonheid: ruim 250 objecten, waaronder muurschilderingen, boeddha’s, kostbaarheden van zijde, goud, zilver en hoogstaande objecten van glas en terracotta. Ze zijn opgegraven door Russische expedities in de late negentiende en vroege twintigste eeuw. De bezoeker reist in de voetsporen van monniken, handelsreizigers en avonturiers. En van de archeologen die de verloren steden van de Zijderoute ontdekten.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.