Monumentale 17de-eeuwse kunstwerken door dak Hermitage Amsterdam getakeld

In de aanloop naar de opening van de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw in de Hermitage Amsterdam zijn op maandag 20 oktober 15 monumentale 17de-eeuwse groepsportretten verhuisd. Vanwege de grote afmetingen – het grootste doek meet ruim 3 bij 6 meter – kunnen ze door geen enkele deur en dienen ze met behulp van een kraan via het dak van de Hermitage Amsterdam in de Herenvleugel te worden getakeld. Het dak is speciaal voor de inhuizing aangepast.

De schilderijen, alle eigendom van de gemeente Amsterdam, zijn afkomstig uit de collecties van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum. Hollanders van de Gouden Eeuw opent op 29 november 2014 voor het publiek.

Foto Evert Elzinga

Paul Spies (Amsterdam Museum) en Cathelijne Broers (Hermitage Amsterdam)
Foto Evert Elzinga

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.