Tentoonstelling Gauguin, Bonnard, Denis verlengd

Exclusieve persoonlijke rondleidingen door onder anderen Cathelijne Broers

Op veler verzoek verlengt de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Gauguin, Bonnard, Denis. Een Russische liefde voor Franse kunst tot en met zondag 30 maart 2014. Bezoekers hebben zo een maand langer de kans de gereconstrueerde muzieksalon van verzamelaar Ivan Morozov, met de prachtige decoraties van Maurice Denis, te bekijken en van de wekelijkse pianoconcerten te genieten. Na de tentoonstelling krijgt de muzieksalon een vaste plaats in de uitbreiding van de Hermitage Sint-Petersburg, het gebouw van de Generale Staf, tegenover het Winterpaleis. Om de verlenging te vieren is er wekelijks een exclusieve, persoonlijke rondleiding door de directie en staf van de Hermitage Amsterdam. Met de verlenging biedt de Hermitage Amsterdam de prachtige kans twee grote tentoonstellingen tegelijk te bezoeken, want op 1 maart opent Expeditie Zijderoute. Schatten uit de Hermitage. Voor een toeslag van slechts € 5 op de entree van € 15 zijn beide tentoonstellingen te bezoeken. Deze actie geldt voor zowel voltarief als kortingskaarten (Museumkaart, I amsterdam City Card, etc.). Aanmeldingen voor de exclusieve rondleidingen (donderdagen in maart, 14 uur, maximaal 15 personen) kunnen worden gedaan via programmering@hermitage.nl.

Na de doorbraak van het impressionisme zochten de introverte Pierre Bonnard (1867-1947) en de theoreticus Maurice Denis (1870-1943) eind negentiende en begin twintigste eeuw naar nieuwe wegen. Geïnspireerd door Paul Gauguin verenigden zij zich kortstondig met een aantal andere kunstenaars (zoals Félix Vallotton en Édouard Vuillard) onder de speelse naam les Nabis, Hebreeuws voor ‘profeten’. In tegenstelling tot de impressionisten, die vooral momentopnames van het licht in de natuur probeerden te vatten, legden de Nabis de nadruk op kleur, gevoel, symbool en verbeelding. Hun werk was al snel geliefd in Parijs, maar ook in Moskou. Hoogtepunten van de tentoonstelling zijn onder meer de geheel gereconstrueerde muzieksalon van verzamelaar Ivan Morozov met decoraties van Denis, de beroemde Middellandse Zee-triptiek van Bonnard, Heerlijke bron (Zoete visioenen) van Gauguin en Kinderen van Vuillard.

Foto Evert Elzinga

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.