Web lectures Art and Spirituality of the Russian Orthodox Tradition

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Glans en glorie, kunst van de Russisch-orthodoxe kerk, organiseerden het Amsterdam Centre for Eastern Orthodox Theology (ACEOT) and de Hermitage Amsterdam een bijzondere reeks academische lezingen (Engelstalig) met als titel Art and Spirituality of the Russian Orthodox Tradition. Deze lezingen zijn opgenomen en gratis beschikbaar als 'web lectures'.

De lezingen geven achtergrondinformatie over de levende Russisch-orthodoxe traditie waaruit de tentoongestelde voorwerpen voortkomen. De sprekers zijn allen Orthodoxe academici en verbonden aan het ACEOT, een wetenschappelijk centrum dat in 2010 is opgericht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In de lezingen ontmoeten de werelden van kunst, religie en wetenschap elkaar. De reeks bestaat uit vier afleveringen van elk twee lezingen:

  • Dr. Michael Bakker (directeur van het ACEOT) and Prof. Andrew Louth (professor Orthodoxe theologie aan de VU): general introduction and introduction to Russian Orthodox tradition
  • Prof. Andrew Louth and Aidan Hart, BA (ikonenschilder and beeldhouwer): images and icons;
  • Prof. Andrew Louth and dr. Ivan Moody (componist and musicoloog): liturgy and music;
  • Dr. Cyril Hovorun (theoloog and priestermonnik) and prof. Andrew Louth: monasticism and spirituality;

U kunt de lezingen in twee formaten bekijken:

The productie van de web lectures is financieel mogelijk gemaakt door de Iona Stichting and het Wilhelmina E. Jansen Fonds.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.