Biografieën kunstenaars

Albert Marquet

Albert Marquet (1875-1947) verliet als vijftienjarige zijn geboortestad Bordeaux om in Parijs te gaan studeren, onder andere aan de École des Beaux-Arts. Hij leerde Matisse kennen, met wie hij goed bevriend raakte. Samen werkten ze aan de decoratie van het Grand Palais voor de Wereldtentoonstelling van 1900. In 1905 nam Marquet deel aan de groepsexpositie in de Salon d’Automne. Hij wordt dan ook vaak tot de fauvisten gerekend, hoewel zijn kleurgebruik en composities over het algemeen veel rustiger en ingetogener zijn. Marquet maakte vele reizen, door Europa en Noord-Afrika, waar hij talloze stads-, zee- en havengezichten schilderde. In veel van deze werken speelt de weerkaatsing van het licht in het water een grote rol. Daarnaast vervaardigde hij ook een aantal figuurstukken, onder andere met naakte vrouwen. Tussen zijn reizen door woonde en werkte hij in Parijs, waar hij steeds weer schilderijen maakte van het uitzicht vanuit zijn atelier op het water en de kades van de Seine. Gedurende de Tweede Wereldoorlog verbleef de kunstenaar in Algerije. Daarna keerde hij terug naar Frankrijk, waar hij in 1947 plotseling aan kanker stierf.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.