Biografieën kunstenaars

Auguste Chabaud

Auguste Chabaud (1882-1955) volgde al vanaf veertienjarige leeftijd lessen aan de École des Beaux-Arts in Avignon. In 1899 vertrok hij naar Parijs om zijn studie te vervolgen en collega’s – de latere fauvisten – te ontmoeten. Hij verliet de hoofdstad echter weer snel om zijn ouders te helpen op hun noodlijdende wijngaarden. Van 1903 tot 1906 vervulde Chabaud zijn militaire dienst in Tunesië, waar hij tekeningen maakte van de bevolking en het landschap. Daarna keerde hij terug naar Parijs en exposeerde daar in 1907 samen met de fauvisten. Gedurende enkele jaren schilderde hij het Parijse nachtleven, met veel succes. Nadat hij dat thema had verlaten, nam de aandacht voor zijn werk geleidelijk af. Chabaud keerde in 1919 terug naar zijn geboortedorp in de Provence, waar hij zich concentreerde op het schilderen van het platteland, de boeren en de bergen. Hij leefde en werkte daar grotendeels in de anonimiteit, tot aan zijn dood in 1955.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.