Biografieën kunstenaars

Charles Guérin

Charles Guérin (1875-1939) studeerde net als onder anderen Matisse, Marquet, Manguin en Rouault, aan de École des Beaux-Arts in Parijs onder Gustave Moreau. Zijn werk is vooral schatplichtig aan het impressionisme van Monet en Renoir, die hij zeer bewonderde. Guérin debuteerde op de Salon des Artistes Français in 1896, exposeerde vanaf 1903 op de Salon d’Automne, vanaf 1906 op de Salon des Indépendants en later ook in diverse Europese steden waaronder München, Brussel en Amsterdam. Het grootste deel van Guérins werk bestaat uit portretten en stillevens, die vaak een decoratief karakter hebben. In vergelijking met zijn fauvistische tijdgenoten is zijn kleurgebruik vrij gematigd en subtiel. De schilder maakte daarnaast ook uitgesproken romantische portretten van vrouwen in zwierige jurken. Bovendien illustreerde hij diverse boeken en ontwierp hij decoraties en kostuums voor een opera. Op latere leeftijd werd Guérin professor aan de École des Beaux-Arts.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.