Biografieën kunstenaars

Georges Dufrenoy

Georges Dufrenoy (1870-1943) wilde eerst architect worden, maar koos uiteindelijk toch voor het kunstenaarsvak. Hij studeerde vanaf 1887 aan de Académie Julian in Parijs, en vanaf 1890 twee jaar in het atelier van Désiré Laugier. Aanvankelijk werkte Dufrenoy in een stijl die vooral beïnvloed was door het impressionisme, met Monet als belangrijkste inspirator. Daarbij versimpelde hij de vormen van zijn onderwerpen en streefde hij naar sterke composities. Later toont zijn werk meer verwantschap met dat van de fauvisten, waarmee de kunstenaar exposeerde op een van hun laatste gemeenschappelijk exposities: de Salon d’Automne van 1908. Dufrenoy reisde veel, onder andere naar zijn favoriete stad Venetië, waar hij bijna jaarlijks terugkeerde. Hij schilderde met name landschappen en stadsgezichten en nam deel aan diverse grote tentoonstellingen, waaronder de Salon International de Reims in 1903 en de Salon des Indépendants in 1904. Later werd hij lid en bestuurder van de Salon d’Automne. Zijn grootste successen beleefde Dufrenoy na de Eerste Wereldoorlog. Zo ontving hij in 1929 in Pittsburgh de Carnegie Prize en werd hij in 1936 jurylid van de Prix de Rome.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.