Biografieën kunstenaars

Henri Manguin

Henri Manguin (1874-1949) studeerde vanaf 1894 bij Gustave Moreau aan de École des Beaux-Arts, waar hij bevriend raakte met Marquet en Matisse. In 1899 trouwde hij; zijn vrouw Jeanne zou gedurende zijn hele leven één van zijn belangrijkste modellen blijven. In 1905 kocht hij een landgoed in Saint-Tropez. Hij raakte zo geïnspireerd door het licht en het mediterrane landschap, dat hij er zijn hele verdere leven bleef terugkomen.

Ook van Manguin werd werk tentoongesteld op de Salon d’Automne in 1905, zodat hij tot de fauvisten werd gerekend. Manguins felle kleurgebruik is zeker verwant aan het fauvisme, maar de schilder koos vanuit zijn optimistische levensvisie vrijwel uitsluitend voor harmonieuze onderwerpen en composities. Hierdoor is zijn werk over het algemeen wat minder uitgesproken dan dat van zijn stijlgenoten. Tot aan het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in 1939 reisde hij heel Frankrijk door en verbleef hij op verschillende plaatsen. De landschappen die hij onderweg tegenkwam, legde hij vast in aquarellen en schilderijen. Daarnaast schilderde hij voornamelijk vrouwen en bloemstillevens. In 1949 besloot hij zich definitief in Saint-Tropez te vestigen, waar hij enkele maanden later overleed. Een jaar na zijn dood organiseerde de Salon des Indépendants een overzichtstentoonstelling van zijn werk.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.