Biografieën kunstenaars

Jean Puy

Jean Puy (1876-1960) studeerde architectuur voordat hij in 1898 begon te schilderen. Aanvankelijk was zijn werk vooral verwant aan het impressionisme. In de Académie Carrière, waar kunstenaars geheel naar eigen inzicht konden werken, leerde Puy Matisse en Derain kennen. Hij deelde hun voorkeur voor levendige kleuren, maar zijn schilderijen zijn minder heftig en schematisch. Net als veel van zijn tijdgenoten was Puy een groot bewonderaar van Cézanne en diens invloed is in zijn werk dan ook duidelijk aanwezig.

Van 1901 tot 1907 exposeerde Puy zijn werk in de Salon des Indépendants. In 1905 was hij een van de deelnemers aan de Salon d’Automne, waardoor hij ook bij de fauvisten werd geschaard, hoewel zijn werk veel gematigder was. Hij oogstte weliswaar respect en succes, maar niet de roem die veel andere fauvisten ten deel viel. In 1939 keerde Puy terug nahar zijn geboorteplaats Roanne in Midden-Frankrijk, waar hij verder een rustig schildersleven leidde. Serieuze kunsthistorische erkenning kreeg hij pas na zijn dood.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.