Biografieën kunstenaars

Louis Valtat

Louis Valtat (1869-1952) begon op zeventienjarige leeftijd te studeren aan de École des Beaux-Arts en voltooide zijn opleiding aan de Académie Julian. Daar maakte hij kennis met Maurice Denis en andere schilders uit de groep van de Nabis (‘de profeten’).

In 1890 betrok Valtat een eigen werkplaats in de rue de la Glacière in Parijs. De straten in zijn omgeving vormden het onderwerp van de meeste schilderijen die hij in die tijd maakte. Aanvankelijk was zijn stijl beïnvloed door de impressionisten en later door de Nabis. Ook het felle kleurgebruik en de krachtige penseelstreken van Vincent van Gogh vormden een inspiratiebron. Al vanaf ongeveer 1885 schilderde hij landschappen, bloemstillevens en kustgezichten in felle, expressieve kleuren en daarmee werd hij een van de voorlopers van het fauvisme. Zijn expressieve schilderij Zeegezicht behoorde tot de meest controversiële inzendingen van de geruchtmakende Salon d’Automne van 1905. Al snel daarna echter, werd Valtats kleurgebruik gematigder en zijn werk helderder en gestileerder. Na 1940 schilderde hij voornamelijk bloemen, waarbij hij experimenteerde met vorm en kleur. In zijn sterfjaar 1952 wijdde de Salon d’Automne een retrospectief aan zijn werk.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.