Biografieën kunstenaars

Marie Laurencin

Marie Laurencin (1883-1956) ging op haar achttiende naar Sèvres, waar zij les kreeg in het beschilderen van porselein. Daarna studeerde ze verder aan de Académie Humbert in Parijs, waar ze Braque leerde kennen, en via hem Picasso en de dichter Guillaume Apollinaire. Laurencin was de geliefde van Apollinaire, en werd beschouwd als de muze van de kubisten. Door haar contacten met de kring rond Picasso en Apollinaire en haar deelname aan discussies over kunst en kunsttheorie, maakte zij het ontstaan van het kubisme van dichtbij mee. Hoewel Laurencin de vormen in haar schilderijen – net als de kubisten – sterk vereenvoudigde en abstraheerde, koos zij verder echter voor een heel andere stijl. Ze schilderde voornamelijk elegante jonge vrouwen met afgeronde vormen en zachte schaduwen. Haar werk werd geëxposeerd op de Salon des Indépendants in 1907 en in de jaren daarna in belangrijke Parijse galeries. Vanaf de jaren twintig oogstte haar schilderkunst steeds meer aandacht en succes. Ze kreeg opdrachten voor portretten van mondaine Parijse vrouwen zoals Helena Rubinstein en Coco Chanel. Daarnaast schreef ze gedichten, ontwierp ze decors en kostuums voor theater en ballet en illustreerde ze diverse boeken.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.