Biografieën kunstenaars

Othon Friesz

Othon Friesz (1879-1949) werd al op jonge leeftijd door zijn ouders aangemoedigd om kunstenaar te worden. Samen met zijn vriend Raoul Dufy begon hij zijn opleiding in 1891 bij de schilder Charles Lhullier in zijn geboorteplaats Le Havre. In 1898 vertrok hij naar Parijs om daar verder te studeren met een beurs voor de École des Beaux-Arts, in de klas van Léon Bonnat. Daar maakte hij kennis met Matisse, Marquet en Rouault. Hij sloot zich aan bij de fauvisten, en exposeerde met hen in 1907. In die tijd schilderde hij doeken die tot de meest krachtige voorbeelden van het fauvisme behoren. Kort daarna, in 1908, verhuisde hij naar Normandië en keerde hij zich af van het fauvisme. Geïnspireerd door Cézanne richtte hij zich vanaf die tijd sterk op de ordening en opbouw van zijn werken en verruilde hij zijn felle palet voor meer gematigde kleuren. Later werd zijn werk traditioneler en soberder en keerde hij terug naar zijn vroegere voorliefde voor oude meesters als Poussin en Chardin. Na de Eerste Wereldoorlog vestigde hij zich weer in Parijs, waar hij zou blijven wonen en werken tot aan zijn dood, in 1949.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.