Biografieën kunstenaars

Raoul Dufy

Raoul Dufy (1877-1953) volgde – net als zijn vriend Othon Friesz – eerst lessen bij een schilder in Le Havre en vanaf 1900 aan de École des Beaux-Arts in Parijs. Aanvankelijk werkte hij in een impressionistische stijl. Hoewel hij vanaf 1905 de brede verfstreken en felle kleuren van het fauvisme begon toe te passen, werd hij niet direct tot deze stroming gerekend. Vanaf 1909 temperde zijn kleurgebruik en werden zijn composities onder invloed van Cézanne meer gestructureerd. Na een korte flirt met het kubisme rond 1909 ontwikkelde hij in de daarop volgende jaren zijn eigen stijl. Vanaf ongeveer 1920 maakte hij zijn kenmerkende werken met vrolijke onderwerpen, neergezet in vlotte penseelstreken en dunne verflagen in heldere kleuren. Daarbij concentreerde hij zich op recreatieve taferelen, zoals paardenraces, roei- en zeilwedstrijden, parades en concerten. Behalve schilderijen maakte de veelzijdige Dufy onder andere muurschilderingen en boekillustraties en ontwierp hij tapijten, keramiek en stoffen.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.