Pelgrimsschatten

Inleiding

Het christendom heeft zijn wortels in het Oosten. Vanuit Palestina en Egypte heeft het zich verspreid over de toenmalige, Romeinse wereld. De culturen van deze en andere landen in de Levant, zoals Syrië en Mesopotamië, hebben hun stempel op de jonge godsdienst gedrukt. In Byzantium kende het christendom zijn eerste grote bloei. Van hieruit ging het verder: naar Europa, Rusland, Centraal-Azië. De komst van de islam maakte een einde aan de sterke positie van het christendom in het Oosten maar de cultuuruitingen bleven onverminderd bloeien.

De vierde tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam toont het beeld en de memoria van het Heilig Land in de Byzantijnse cultuur door middel van kunstschatten uit deze wereld: olielampen en bronzen kruizen uit de vroegste tijd, iconen en relikwieën uit de Byzantijnse tijd en pelgrimsouvenirs uit parelmoer en fish bone iconen uit de achttiende en negentiende eeuw. Tezamen geven zij een beeld van het oostelijke christendom waarin ook de Russisch-Orthodoxe kerk haar basis heeft.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.