Spaanse Meesters krijgen tedere en passievolle muzikale dimensie

Dj Von Rosenthal maakt mix voor tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage

De Hermitage Amsterdam heeft de Nederlandse klassieke-muziek-dj Von Rosenthal gevraagd een mix te maken voor de tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage. Speciaal hiervoor verdiepte hij zich in de Spaanse collectie van de Hermitage en reisde naar Madrid, waar hij El Escorial en het Museo del Prado bezocht. Von Rosenthal liet zich inspireren door de meesters van de Spaanse Gouden Eeuw zoals El Greco, Zurbarán, Velázquez, en door de latere meester Goya, die vaak in opdracht van Spaanse koningen werkten. Verwacht muziek van Ruperto Chapí, Orlando di Lasso, sonates uit de Spaanse periode van Domenico Scarlatti, Paco de Lucía, maar ook gharnati, een kruisbestuiving van Moorse en Spaanse muziek. Licht en donker, devotie en strijd: een soundtrack die een tedere maar passievolle extra dimensie geeft aan de beleving van deze buitengewone verzameling Spaanse meesterwerken.

Voor verschillende plekken in de tentoonstelling heeft Von Rosenthal een passende track uit deze unieke mix geselecteerd. Bezoekers kunnen deze tracks tijdens de tentoonstelling beluisteren via de audiotour, die is inbegrepen in de toegangsprijs. Zij kunnen tijdens de tentoonstelling ook de gehele mix streaming beluisteren via de apps van mixcloud of soundcloud op hun smartphone.
De release van de mix is op 26 november 2015, voor de opening van de tentoonstelling op 28 november 2015.

Von Rosenthal is een dj die alleen klassieke muziek mixt, geen beats op een enkele mash-up na. Na zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag componeerde hij voor theater en ballet. Vanaf 2002 richtte hij zich op de elektronische muziek. Von Rosenthal besloot in 2009 zijn liefde voor klassieke muziek te combineren met de draaitafel. Hij trad op verschillende festivals op (Motel Mozaïque, IFFR, Lowlands, Festival Classique) maar ook in Paradiso, op chique feesten in Cannes en als support act voor De Staat en Vive la Fête.

Foto Ellis Faas

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.