Verzamelaars in St.-Petersburg

Inleiding

Peter de Grote noemde zijn stad "het venster op Europa". Tot de revolutie van 1917 was St.-Petersburg een van de meest kosmopolitische steden in Europa. In de negentiende eeuw breidde de stad zich snel uit als gevolg van de industrialisatie en de groeiende welvaart. Ook de kunsten floreerden; kunsthandelaren deden goede zaken en steeds meer rijke Petersburgers legden grote verzamelingen aan. In deze tentoonstelling wordt kennisgemaakt met vier van deze verzamelaars, ieder met hun eigen voorliefde voor een bepaalde school, land of periode. Ze verzamelden ‘oude kunst’, schilderijen uit de zestiende t/m achttiende eeuw of richtten zich op de hedendaagse kunst uit het midden van de negentiende eeuw.

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Partner Hermitage voor Kinderen
Internetpartner
Met dank aan

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 25 december 2014 en 27 april 2015
Open op 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar reservations@guideid.com

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.