Activiteiten

Agenda
Hermitage Markt
Iedere zaterdag in de binnentuin.
Jazz Talents at the Plantage 2022
Movies at the Hermitage
17 augustus t/m 28 augustus 2022
Rondleidingen
Familieateliers
Rondleiding in NGT – Musea in Gebaren
Instaprondleidingen van het Outsider Art Museum
Voor scholen
SRC Reizen laat u méér zien!
Grachtenfestival in de Hermitage
14 augustus 2022

Caspar Vos en Emma Roijackers spelen Grieg en Debussy

©
Foto Foppe Schut
Een uur lang genieten van piano- en vioolmuziek.

Emma Roijackers won onlangs de 2e prijs én Publieksprijs op het Oskar Back Vioolconcours. Samen met pianist Caspar Vos brengt zij een prachtig programma rondom Grieg en Debussy. 

Grieg schreef zijn eerste twee sonates in redelijk korte tijd vrij kort na elkaar. Hij verwerkte daarin veel Noorse volkmelodieën, ze zijn dan ook beiden licht van karakter. Zijn derde sonate kwam pas jaren later, is zeer anders en hij deed daar ook veel langer over. Het is donkerder van karakter en hij was zelf blij met het feit dat dit stuk muzikaal ‘een bredere horizon’ liet zien dan alleen de nationale volksmelodieën die nadrukkelijk in de eerste twee sonates werden gebruikt. Het is zijn laatste kamermuziekwerk en hij speelde deze zelf het allerliefste. 

Caspar en Emma vinden het interessant één van de vroege sonates en deze laatste sonate van Grieg in één programma te spelen omdat ze verschillende kanten van Griegs stijl laten zien.
Debussy’s vioolsonate was het laatste stuk wat hij schreef. Het is één van Emma's favoriete stukken. Vrij kort en compact, maar met een overvloed aan kleuren en karakters.

Het concert vindt plaats op zondag 14 augustus om 12.30 uur. De zaal zal een half uur eerder open gaan. 

Bekijk hier het volledige programmaoverzicht van het Grachtenfestival 2022, dat van 12 tot en met 21 augustus plaatsvindt, op bijna vijftig verschillende locaties in en rondom Amsterdam.


©
Foto Melle Meivogel
Wijnen in de Tuin
3 en 4 september 2022

Het museum is OPEN!

Nu te zien: Bruegels toren van Babel