Activiteiten

Agenda
Hermitage Markt
Iedere zaterdag in de binnentuin.
Jazz Talents at the Plantage 2022

Jazz Talents at the Plantage 2022

Ook deze zomer kan je weer genieten van jazzconcerten in de sfeervolle binnentuin van de Hermitage Amsterdam! Jazz Talents at the Plantage is een jaarlijks terugkerend jazzfestival dat in samenwerking met het Amsterdamse Conservatorium wordt georganiseerd. Jong aanstormend talent staat ook dit jaar weer centraal. Bekijk hieronder de agenda.

Koop tickets

3 juli - Anna Sollewijn Gelpke kwartet

3 juli, 15.30 - 17.30 uur, entree 6 euro

Anna Sollewijn Gelpke is een Amsterdamse jazz-zangeres, ze zit in het derde jaar van haar bachelor aan het conservatorium met als hoofdrichting Jazz zang en een minor in Jazz piano. Anna zingt in diverse koren en componeert en arrangeert voor diverse vocal groups en bands. Regelmatig treedt zij op met verschillende jazzbands en -duo’s.

Lees verder
Koop tickets

10 juli - Jelle Willems trio

10 juli, 15.30 - 17.30 uur, entree 6 euro

Jelle Willems (piano), César Puente (bas), Ap Verhoeven (drums). Jelle studeert jazz-piano aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij met begeleiding van docenten als Harmen Fraanje en Rob van Bavel werkt aan het ontwikkelen van zijn eigen geluid. Jelle schrijft en speelt een eclectische mix aan stijlen, waarin de jazz traditie wordt vermengd met zijn muzikale invloeden. Met oog op persoonlijke expressie componeert Jelle muziek voor zijn pianotrio als terugblik op zijn 'coming of age'.

Lees verder
Koop tickets

17 juli - Suzanne Havenga

17 juli, 15.30 - 17.30 uur, entree 6 euro

Op 17 juli is Suzanne Havenga met haar trio te gast. Meer informatie over dit optreden volgt.

Lees verder
Koop tickets

24 juli - lla Zīriņa trio

24 juli, 15.30 - 17.30 uur, entree 6 euro

Het Ella Zīriņa Trio verweeft de geluiden en texturen van de gitaar, bas en drums tot een kleurrijk kunstwerk waarbij het melodische en harmonische resultaat inspiratie haalt uit de jazztraditie en zich richt op het verkennen van originele compositie. Elk lid brengt zijn muzikale invloeden en persoonlijkheidskenmerken in de muziek en creëert zo muziek waarbij trouw blijven aan jezelf belangrijk is. De muziek van Ella is het beste te omschrijven als oprecht, gevoelig en melodieus, al zijn er genoeg ritmische elementen afkomstig van gitaristen als Baden Powell, Jesse van Ruller en Reinier Baas.

Lees verder
Koop tickets

31 juli - Helena Dendooven trio

31 juli, 15.30 - 17.30 uur, entree 6 euro

Helena Casella is een zangeres met een multiculturele achtergrond. Ze komt uit een zeer muzikale familie en kwam terecht in een bredere artistieke omgeving waar ze verschillende muzikale genres verkent, zoals R&B, soul, hiphop, jazz en nog veel meer. Helena combineert deze diepe passies terwijl ze dicht bij de vertrouwde, kleurrijke klanken van haar Braziliaanse roots blijft. Met haar zachte en warme diepte in haar stem verwerkt ze deze grote invloeden op haar eigen manier, waardoor een sfeer ontstaat die zowel oprecht intiem als echt meeslepend is.

Lees verder
Koop tickets

7 augustus - Alice Leggett trio

7 augustus, 15.30 - 17.30 uur, entree 6 euro

Altsaxofonist/componist Alice Leggett komt oorspronkelijk uit Wales. Ze heeft carrière gemaakt in Londen en is momenteel gevestigd in Amsterdam, waar ze een masteropleiding volgt aan het Conservatorium van Amsterdam.
Julian Wittich begeleidt haar op bas en Carlos Ayuso Marques op drum. Het trio kijkt ernaar uit om het American Songbook-repertoire op een eigen, persoonlijke manier ten gehore te brengen.

Lees verder
Koop tickets

14 augustus - Margarida Madureira trio

14 augustus, 15.30 - 17.30 uur, entree 6 euro

Margarida Madureira is een Portugese zangeres, studerend master aan het Conservatorium van Amsterdam. Samen met haar trio, zullen ze een vrolijk en aangenaam concert geven, vol traditionele jazz, Braziliaanse en Portugese muziek.

Lees verder
Movies at the Hermitage
17 augustus t/m 28 augustus 2022
Rondleidingen
Familieateliers
Rondleiding in NGT – Musea in Gebaren
Instaprondleidingen van het Outsider Art Museum
Voor scholen
SRC Reizen laat u méér zien!

Het museum is OPEN!

Nu te zien: Rembrandts laatste zelfportret