Activiteiten

Agenda
Hermitage Markt
Iedere zaterdag in de binnentuin.

Markt in de tuin van de Hermitage

  • Wanneer: 5 maart (daarna iedere zaterdag)
  • Openingstijd: van 9.30 tot 16.30 uur
  • Toegang: gratis
  • Entree: via Amstel 

Op zaterdag 5 maart opent onze eerste markt in de binnentuin van Hermitage Amsterdam! Groenten, verse pasta’s, vis, zuivel, desem, bijna alles. Zoveel mogelijk van Hollandse bodem en hoe dichter bij Amsterdam hoe beter. Bijna alle ‘makers’ staan zelf op de markt en ze vertellen je graag over herkomst, kwaliteit en hoe ze werken. 

Allemaal deelnemers met een verhaal uit en rond Amsterdam
Zo hebben we zuivel van boeren rondom Amsterdam, biologische groenten van de voedzame kleiachtige bodem van de ‘bolle es’ en kraakverse vis uit onze eigen Noordzee. 

Cultuur en culinair smelten samen tot een markt
En tussen de markt door zijn we natuurlijk ook gewoon museum. Laat je inspireren door de indrukwekkende tentoonstellingen voor jong en oud. Neem dus gerust je kinderen mee of spreek af met je vrienden op ons terras buiten. Er is genoeg te doen en te proeven voor wie langer wil blijven hangen. Wij zorgen voor brunch lunch of iets lekkers bij de borrel. De binnentuin van Hermitage is op zaterdag helemaal voor jou.

Deelnemers aan de markt

Granola’s van Kitchen Freaks
Ons assortiment bestaat uit ruim 20 verschillende granola’s. Deze worden door ons ambachtelijk bereid van de beste biologische ingrediënten. De basis is onze eigengemaakte specerijen mix, daarbij voegen we een vleugje olijfolie toe en vervolgens verschillende ingrediënten, zoals noten en granen. Hiermee creëren wij diverse heerlijke unieke smaken. Naast onze granola’s maken wij pindakaas gemaakt van de allerlekkerste pinda’s en gezonde kokosolie. En natuurlijk mogen we de eerlijke Honing van Imkerij de Ronde Hoep & de heerlijke appelsappen niet vergeten. Kom proeven!
www.kitchenfreaks.nl

Desembrood en croissants van Fort Negen
Fort Negen maakt desembrood dat 26 uur fermenteert. Alle croissants en patisserie worden gemaakt van steengemalen lokale granen.
www.fortnegen.nl

Groenten en fruit van de Antoniushoeve
We hebben een passie voor biologisch. Hoog in ons vaandel staat de bodemkwaliteit. Want daar begint gezonde voeding en biodiversiteit. We brengen onze eigen oogst mee maar we hebben bijvoorbeeld ook biologische citrus van boeren die we vertrouwen. Oh ja, en natuurlijk verse eitjes van onze eigen kipjes.
www.tuinderijdeantoniushoeve.nl 

Noordzeevis van De Viskot
De viswinkel zonder voorraad en een atelier voor chefs. Vis die tollend vroeg van de afslag rolt en diezelfde avond in je pan ligt. Chef Lenny von Lichtenstein van restaurant De School maakt soep, stoof of worst van wat er overblijft. En chef Niels Muller rookt speciaal Noordzeevissen zoals schol en rog.
www.deviskot.nl 

Worst van De Herkomst 
Duurzaam en circulair boeren in de stad door reststromen te hergebruiken. Wat de stad weggooit, verdwijnt daar in de maag van varkens die vrij in de natuur leven. Het vlees heeft echte kwaliteit. En dat met een CO2 afdruk nog lager van die van kunstvlees. Stadsboer Dirk Koolen neemt droge worsten mee en draait Porchetta op de bbq, vers van het spit!
www.deherkomst.nl

Olijven en olijfolie van Olives & More
Brian en Esther gingen op reis en kwamen terug met de lekkerste soorten olijven, en olijfolie die ze konden vinden De boeren kennen ze persoonlijk en delicatessen nemen ze mee of maken ze zelf. Ze staan op de kaart bij toprestaurants en nu ook bij de Hermitage op zaterdag! Kom proeven op de markt.
www.olivesandmore.nl 

Verse pasta’s van Casalinga
Zuid-Italië is zijn thuis en Giovanni Carmelitano neemt je graag mee op reis. De tradities, familierecepten en alles wat Zuid-Italië bijzonder maakt, zet hij voor je klaar. Huisgemaakte verse pasta’s, lasagne en desserts. Bijzondere ingrediënten haalt hij uit Italië maar ook van ’t land in en rondom Amsterdam.
www.casalinga.nl 

Amsterdamse botten bouillon: The Brothel
Grasgevoerde mergbeenderen, 96 uur laten brothelen zodat alle natuurlijke voedingswaarden zo puur mogelijk in de brothel komen. De brothels zitten vol collageen, mineralen en aminozuren. Vers, lokaal, zonder toevoegingen. Haal het beste uit je eigen natuur.
www.thebrothel.nl 

Hout gestookte kip van Style Culinair
Biologische Franse kip van ’t spit. Ze worden terplekke voor je geroosterd in de binnentuin van de Hermitage. Natuurlijk op een hele eigen selectie hout met een hele eigen smaak en dat laten ze je graag proeven.  
info@styleculinair.nl 

Pickles enzo van THULL’S Deli
Inmaken & fermenteren, brouwen & koken. Ze maken alle pickels zelf, de zuurkool, kimchi maar ook waterkefir en kombucha. Thulls heeft alles om thuis mee aan de slag te gaan. Maar Thull’s is ook Deli dus voor wie wil, maken ze lunch of diner al helemaal klaar.
www.thullsdeli.nl 

Zuivel van MOMA en kazen van Kef
MOMA brengt zuivel van boeren rondom Amsterdam direct naar de Hermitage. Melk, Yoghurt en boter voor de stad van net buiten de stad. De kaas zoekt Abraham Kef uit. Alleen de mooiste van uit de buurt tot de beste uit heel Frankrijk.
www.moma.amsterdam
www.abrahamkef.nl 

Pure klassieke Italiaanse desserts
SALVO, de bakker met Napolitaanse roots en een missie. Want Tiramisu en Cannoli kennen we. Maar SALVO zet juist ook alles op de kaart wat we nog niet kennen. En dat is veel, mooi, heerlijk en feestelijk.
www.bakedbysalvo.com

Bloemen van Sijmons
Haal de zomer in huis met Sijmons Bloemen. Prachtige tulpen, hyacinten, narcissen en vrolijke zomerboeketten. 

Jazz Talents at the Plantage 2022
Movies at the Hermitage
17 augustus t/m 28 augustus 2022
Rondleidingen
Familieateliers
Rondleiding in NGT – Musea in Gebaren
Instaprondleidingen van het Outsider Art Museum
Voor scholen
SRC Reizen laat u méér zien!

Het museum is OPEN!

Nu te zien: Rembrandts laatste zelfportret