©
Foto Evert Elzinga

Activiteiten

Programma Hollandse Meesters

Programma Hollandse Meesters

Op deze pagina vindt u alle activiteiten die wij organiseren in de maanden oktober, november en december tijdens de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig ticket voor de tentoonstelling.

Gratis audiotour bij uw ticket Hollandse Meesters

Geert Mak en Jan Six jr. nemen u mee naar de Gouden Eeuw en vertellen prachtige verhalen over de werken.

Februari - Rembrandt en de uitbeelding van emotie

Zaterdag 17 februari, 14 uur Auditorium

Rembrandt van Rijn probeerde menselijke bewegingen en emoties zo natuurlijk mogelijk te schilderen. Zijn zoektocht naar de perfecte compositie maakte van hem een uniek schilder. Hoogleraar Kunstgeschiedenis voor 1800 Thijs Weststeijn toont de bezoekers hoe Rembrandt te werk gaat en op welke manier emoties in het werk van Rembrandt worden uitgebeeld.

Meer informatie

100 jaar Russische Revolutie

Zaterdag 24 februari, 14 uur auditorium

Naar aanleiding van zijn nieuwste roman Tsjaikovskistraat 40 gaat Pieter Waterdrinker met journalist en schrijver Michel Krielaars in gesprek over 100 jaar Russische Revolutie. In zijn boek neemt Waterdrinker de lezer mee door de Russische geschiedenis en zijn eigen leven in St.-Petersburg.
Krielaars is chef Boeken van NRC Handelsblad en was daarvoor jarenlang correspondent in Rusland. Eerder verscheen van hem zijn non-fictiedebuut Het brilletje van Tsjechov. Reizen door Rusland, waarmee hij lovende kritieken oogstte en in 2015 de Bob den Uyl Prijs won.

Meer informatie

Maart – De Russische Mattheüs

Zondag 18 maart, 14 uur kerkzaal

In de aanloop naar Pasen kunt u in de Hermitage Amsterdam luisteren naar highlights uit de Mattheüs Passie van de componist en metropoliet van de Russisch-orthodoxe Kerk Hilarion (Alfeyev), uitgevoerd door kamerkoor Soglasije onder leiding van Sergé Latychev.

Meer informatie
Bekijk

April – Liederen uit de Gouden Eeuw

Maandag 2 april, tweede paasdag, 14 uur kerkzaal

De Nederlandse countertenor Oscar Verhaar en luitist Michiel Niessen brengen prachtige zeventiende-eeuwse liederen met tekst van Constantijn Huygens, van Monteverdi en andere Italiaanse componisten als Caccini en Berti. Laat je meeslepen door het bijzondere stemgeluid van deze uiterst talentvolle zanger.
Bekijk ook de documentaire 'De stem van de meester' van de NCRV uit 2014 over de ontdekking van Oscars talent via de button hiernaast.

Meer informatie

April – Tulpenmanie

Zaterdag 14 april, 14 uur auditorium

De Britse historicus Mike Dash, auteur van de New York Times-bestseller Tulipomania, vertelt u de geschiedenis van een bloem die een symbool voor Nederland werd: de tulp. De bloem, oorspronkelijk uit Centraal-Azië, vond via de tuinen van de sultan in Istanbul zijn weg naar Nederland. Hier kwam een zeer levendige handel in tulpenbollen op gang. Mike Dash schetst het beeld van deze markt, beschrijft hoe een van de eerste economische bubbels uiteenspatte en legt uit hoe dit speculanten en investeerders economische rampspoed bracht. Deze lezing is het in het Engels.

Meer informatie
Rondleidingen
Workshops Hollandse Meesters
Familieateliers
Creatieve cursussen voor jong en oud
Tekenen op zaal
Rondleiding in NGT – Musea in Gebaren
Instaprondleidingen van het Outsider Art Museum
Voor families en kinderen
Voor scholen

Ons advies

Niet in de rij? Ook als Museumkaarthouder? Koop een online ticket.