©
Foto Evert Elzinga

Activiteiten

Programma Hollandse Meesters

Programma Hollandse Meesters

Op deze pagina vindt u alle activiteiten die wij organiseren in de maanden oktober, november en december tijdens de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs.

Oktober - Gidsen op zaal

Elke zaterdag en zondag, 12 – 15 uur

Tijdens de openingsmaand oktober lopen er elk weekend professionele gidsen op zaal. Zij bieden u de mogelijkheid om tijdens uw tentoonstellingsbezoek al uw vragen te stellen: of u nou meer wilt weten over een detail uit een schilderij of juist een algemene schets van de tijdsperiode, onze gidsen lichten de Hollandse Meesters graag aan u toe!

Meer informatie
Koop uw kaarten

November - Museumnacht

Zaterdag 4 november, 19 – 2 uur.

Tijd voor het leukste museumfeestje van het jaar! Op zaterdag 4 november vieren meer dan 50 musea in Amsterdam de jaarlijkse Museumnacht. Ook de Hermitage opent haar deuren met een programma vol activiteiten bij de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage: met o.a. poëzie, VR, muziek van Klassifest, gidsen op zaal en niemand minder dan master of tech house DJ Isis.

Kaartverkoop via museumnachtamsterdam.nl (passe-partout = €19,95). Tip: koop je kaartje op tijd want op de dag zelf is de Museumnacht vaak uitverkocht!

Meer informatie

December - Pianomuziek in ons Café-restaurant

Elke zaterdag en zondag, 14 – 17 uur (extra data : 25 t/m 31 december)

Van Rachmaninov tot Sinatra en van Prokofiev tot jingle bells: tijdens de feestelijke decembermaand klinkt er elk weekend (plus de gehele eerste week van de Kerstvakantie) mooie pianomuziek in het café-restaurant. Een ontspannen sfeer voor een kopje koffie of glaasje wijn, voorafgaand aan of na afloop van uw tentoonstellingsbezoek.

Meer informatie
Koop uw kaarten

December - Winteravonden aan de Amstel

Zaterdag 16 t/m dinsdag 19 december, 20 uur.

De 5e editie van het Russische Kamermuziekfestival Winteravonden aan de Amstel vindt ook dit jaar weer plaats in o.a. de kerkzaal van de Hermitage Amsterdam.

Het festival is geïnspireerd op de Decemberavonden, die jaarlijks georganiseerd worden in het Poesjkin-museum in Moskou. Meesterpianist Svjatoslav Richter, die in 1981 deze concertavonden initieerde, was ervan overtuigd dat een museum één van mooiste plekken is om kamermuziek te beluisteren.

Kaartverkoop en informatie via winteravondenaandeamstel.nl.

Meer informatie
Rondleidingen
Workshops Hollandse Meesters
Familieateliers
Creatieve cursussen voor jong en oud
Tekenen op zaal
Rondleiding in NGT – Musea in Gebaren
Voor families & kinderen
Voor scholen
Instaprondleidingen van het Outsider Art Museum

Ons advies

Niet in de rij? Koop een online ticket.