Activiteiten

Programma

Programma

Bij de tentoonstelling Classic Beauties presenteert de Hermitage Amsterdam een bijzonder randprogramma met in de zomer optredens van jong jazztalent van het Conservatorium van Amsterdam in de binnentuin. In het najaar kunt u luisteren naar prachtige klassieke concerten in de historische kerkzaal, verhalen over Nederlandse Grand Tour-gangers, de beeldhouwkunst van Canova en andere verdiepende lezingen van inspirerende experts. Met wekelijks instaprondleidingen in het weekend en eens per maand een rondleiding in Nederlandse gebarentaal.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig ticket voor de tentoonstelling.

Vrouwen en de Grand Tour

Zaterdag 8 december
14 uur in het Auditorium

Het hoogtepunt van de Grand Tour in de achttiende eeuw is een bezoek aan Rome. De vermogende Tourists laten zich daar graag portretteren en vormen zo een ideale markt voor kunstenaars als Batoni of Mengs. Ook Angelika Kauffmann maakt furore met haar werk. Een bezoek aan haar rijk ingerichte atelier wordt een must.
In Venetië woont en werkt dan nóg een beroemde schilderes, Rosalba Carriera, vermaard om haar flatteuze pastelportretten. Auteur Janneke Budding vertelt over deze vrouwelijke kunstenaars en hun omgeving, en over Britse dames op Italiaanse Grand Tour.

Meer informatie

Beethoven en Mozart door Elysium Amsterdam

Zondag 23 december
14 uur in de Kerkzaal

Elysium Amsterdam dankt zijn ontstaan aan de gedrevenheid van Elise Besemer voor kamermuziek. Ze stelde een ensemble van jonge musici samen, van wie zij de bijzondere kwaliteiten goed kende. Door haar passie en haar grote ervaring als violiste in o.a. het KCO (als academist en remplaçant) weet zij met hen een ensemblespel van hoog niveau te bereiken. In de Hermitage Amsterdam speelt Elysium Amsterdam Beethoven en Mozart.

Programma:
L. van Beethoven, strijkkwintet Op. 29 “Storm” (2 delen)
W.A. Mozart, strijkkwintet in g kl, KV 516

Meer informatie

Reislezing Grand Tour d’Italia

Zaterdag 29 december
14 uur in het Auditorium

Reisleidster Wendy Fossen neemt u op 29 december mee langs de plekken die de aristocraten en kunstenaars van toen aandeden: Venetië, Vicenza, Florence, Rome en natuurlijk Napels met de Vesuvius en de opgravingen van Pompeï. Kom ook luisteren naar deze extra SRC-lezing en ontdek alles over Classic Beauties.
Lezing in samenwerking met SRC Reizen, reispartner van de Hermitage Amsterdam

Meer informatie

Nieuwjaarsconcert met Kamerkoor Soglasije

Dinsdag 1 januari
14 uur in de Kerkzaal

Soglasije brengt enkele delen uit de Matthäuspassion van Hilarion Alfeyev (1966) ten gehore, begeleid door Edzo Bos (piano) en Anne Korff de Gidts (cello). Hilarion is metropoliet van de Russisch-orthodoxe Kerk, maar ook een gevierd componist. Daarnaast staan liturgische gezangen en populaire koorwerken van diverse Russische componisten op het programma. In deze (orthodoxe) kersttijd zingt het koor nog twee Oekraïense kerstliederen.
Soglasije, onder leiding van Sergey Latychev, is opgericht in 2015. Het koor treedt regelmatig op in Nederland en het buitenland.
soglasije.nl

Meer informatie

Kooroptreden Orthodoxe kerst

Zondag 13 januari
14 uur in de Kerkzaal

Meer informatie volgt.

Meer informatie
Feestelijke wintermaand in de Hermitage
8 december tot en met zondag 6 januari 2019
Rondleidingen
Workshops
Familieateliers
Creatieve cursussen voor jong en oud
Rondleiding in NGT – Musea in Gebaren
Instaprondleidingen van het Outsider Art Museum
Voor families en kinderen
Voor scholen
SRC Reizen laat u méér zien!
Ontdek Italië met SRC Reizen!
Speciaal voor de tentoonstelling Classic Beauties is een Grand Tour door bella Italia samengesteld

Classic Beauties in NRC Handelsblad

'De muziek maakt het nog mooier'