Activiteiten

Programma

Programma

Bij de tentoonstelling Juwelen! Schitteren aan het Russische hof  presenteert de Hermitage Amsterdam een bijzonder randprogramma met prachtige klassieke concerten in de historische kerkzaal, lezingen van enkele experts uit het vakgebied en pop-up concerten van het Koninklijk Concertgebouworkest. Met wekelijks instaprondleidingen in het weekend en om de maand een rondleiding in Nederlandse gebarentaal.

De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk met een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling Juwelen!. Let op: U kunt de tentoonstelling voorafgaand of na afloop van de activiteit bezoeken.

Lezing door Pim Zwier

Zondag 23 februari 2020
14 uur in de Poesjkinzaal

Tussen ca. 1905 en 1915 paste de Russische fotograaf Sergei Prokoedin-Gorskii het fotografisch procedé van kleurseparatie toe om het Russische Rijk vast te leggen in kleur. In zijn lezing zal fotograaf Pim Zwier ingaan op wat hem fascineert aan het werk van Prokoedin-Gorskii en hoe hij zelf kleurseparatie toepast in zijn project (on)bewogen. Aansluitend aan de lezing geeft Pim Zwier een rondleiding door de fototentoonstelling (on)bewogen, die nog tot 20 maart is te zien in de Hermitage Amsterdam.

Meer informatie

Concert 'Vocal Jewels' door Moderato Cantabile

Zondag 8 maart 2020
14 uur in de Kerkzaal

Gronings kamerkoor Moderato Cantabile onder leiding van Nana Tchikhinashvili geeft een bijzonder gevarieerd concert met de toepasselijke titel Vocal Jewels, gedeeltelijk met begeleiding van altvioliste Ani Natroshvili. Het publiek zal meegevoerd worden op koorklanken uit verschillende werelddelen en stijlperiodes, met enkele composities van de dirigente zelf. Mogelijk herkent u koorwerken van Sergej Rachmaninov, Samuel Barber en Arvo Pärt, maar er worden ook tamelijk onbekende uitgevoerd. Het koor bestaat uit ruim 30 koorleden met ruime zang- en koorervaring. www.moderatocantabile.nl

Meer informatie

SRC reisverhalen Rusland- mensen achter de juwelen

Zaterdag 14 maart 2020
14 uur in het Auditorium

Tijdens deze reislezing zal drs. Bart van Mierlo u meenemen op een kleine rondreis langs de kopstukken van de high society van St.-Petersburg. Wie waren de mensen achter de prachtige juwelen die u in de tentoonstelling bewondert? Hij laat u kennismaken met flamboyante tsarina’s, Romanov-prinsessen, grootvorstinnen en adellijke fashionista’s die de meest extravagante sieraden droegen, in een tijd dat het Russische tsarenrijk ook grote onvrede en armoede kende. Bart is als reisleider voor SRC Reizen regelmatig in Rusland en kent de Russische geschiedenis op zijn duimpje.

Meer informatie

Pop-up concert Koninklijk Concertgebouworkest

Zondag 15 maart 2020
14 uur in de tentoonstelling

Bezoek Juwelen! (op de laatste dag!) en geniet van prachtige muziek, gespeeld door musici van het Koninklijk Concertgebouworkest. Een muzikale verrassing midden in de tentoonstelling!
De Amerikaanse cellist Fred Edelen groeide op tussen de platen van zijn vader, stapels muziek en een piano, die hij begon te bespelen toen hij zes was. Sinds augustus 2003 maakt Edelen als plaatsvervangend solocellist deel uit van het Koninklijk Concertgebouworkest. Met zijn vrouw, klaveciniste Christina Edelen, vormt hij het Duo Edelen. Gratis met een ticket voor de tentoonstelling Juwelen!

Meer informatie

Concert Arnhems Slavisch koor

Zondag 19 april 2020
14 uur in de Kerkzaal

In aanloop naar de tentoonstelling 'Romanovs in de ban van de ridders' presenteert de Hermitage Amsterdam een programma met het Arnhems Slavisch Koor. Na het schisma in het christendom van 1054 ontstond in Rusland geleidelijk een eigen orthodoxe liturgie. De Russisch-orthodoxe melodieën sloten aanvankelijk zeer dicht aan op de zangcultuur van het Russische volk. Het Arnhems Slavisch Koor, dat dit jaar zijn gouden jubileum viert, voert u onder leiding van de Russische dirigent Svetlana van Wielink langs de muzikale ontwikkeling in Rusland vanaf de middeleeuwen.

Meer informatie
Rondleidingen
Workshops
Familieateliers
Creatieve cursussen voor jong en oud
Rondleiding in NGT – Musea in Gebaren
Instaprondleidingen van het Outsider Art Museum
Voor families en kinderen
Voor scholen
SRC Reizen laat u méér zien!
Ontdek Rusland met SRC Reizen!
Rusland is een land dat u moet ervaren!

Nu te zien: Juwelen!

Fast lane toegang? Koop online tickets.