©
Foto Evert Elzinga

Activiteiten

Programma

Programma

Bij de tentoonstelling Classic Beauties presenteert de Hermitage Amsterdam een bijzonder randprogramma met in de zomer optredens van jong jazztalent van het Conservatorium van Amsterdam in de binnentuin. In het najaar kunt u luisteren naar prachtige klassieke concerten in de historische kerkzaal, verhalen over Nederlandse Grand Tour-gangers, de beeldhouwkunst van Canova en andere verdiepende lezingen van inspirerende experts. Met wekelijks instaprondleidingen in het weekend en eens per maand een rondleiding in Nederlandse gebarentaal.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig ticket voor de tentoonstelling.

Koningen, keizers en Canova

Lezing door Michel Didier
Zaterdag 22 september 2018
14 uur in het auditorium

Rond 1800 was de rage voor geïdealiseerde, tijdloze naakte beelden uit hagelwit marmer op een hoogtepunt. Alle gekroonde hoofden van Europa lieten zich op z'n Romeins portretteren, liefst door Antonio Canova uit Venetië. Zijn prestige was zo groot, dat hij zelfs Napoleon naakt portretteerde. Napoleons oudste zus Elise was groothertogin van Toscane en heropende de marmergroeve van Carrara. Canova was haar hofkunstenaar, maar zijn beroemdste portret is van haar zus Pauline, die net als de hele familie in Italië ging wonen, het einddoel van de Grand Tour.

Meer informatie

Kamerkoor Oktoich

Kooroptreden
Zondag 30 september 2018
14 uur in de kerkzaal

Kamerkoor Oktoich zingt bekende en verborgen schatten uit de Russisch-orthodoxe kerkmuziek. Het koor is in 1996 opgericht door de Russisch-Nederlandse Aliona Ovsiannikova en behoort tot de top van de amateurkoren in Nederland. De naam Oktoich verwijst naar de 8 tonen, toonreeksen of modi van de Russische kerkmuziek, waarin de melodieën zijn ondergebracht.

Meer informatie

Muzikale Grand Tourists uit de achttiende eeuw

Concert door Ensemble Lumaka
Zondag 7 oktober 2018
14 uur in de kerkzaal

Voor een bovenmatig getalenteerd musicus hoorde het er in de achttiende en vroege negentiende eeuw bij: een culturele reis naar Italië, of nog beter, er studeren of werken. Neem Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Christian Bach of Michail Glinka. Ensemble Lumaka speelt een selectie van hun mooiste werken.

Het ensemble, gevestigd in Amsterdam, is momenteel een van de meest actieve kamermuziekensembles van Nederland, uniek in zijn harp-fluit-strijktrio-bezetting en specifieke klankwereld. Het concert is gratis toegankelijk met een entreeticket voor Classic Beauties.
http://www.ensemblelumaka.nl

Meer informatie
Rondleidingen
Workshops
Familieateliers
Creatieve cursussen voor jong en oud
Rondleiding in NGT – Musea in Gebaren
Instaprondleidingen van het Outsider Art Museum
Voor families en kinderen
Voor scholen
SRC Reizen laat u méér zien!
Ontdek Italië met SRC Reizen!
Speciaal voor de tentoonstelling Classic Beauties is een Grand Tour door bella Italia samengesteld

**** voor Classic Beauties door De Volkskrant

'Een prettige mix van kunst- en cultuurhistorie'