©
Foto: Eva Bloem

Activiteiten

Agenda
Rondleidingen
Kinderpartijtjes
Workshops
Familieateliers
Creatieve cursussen voor jong en oud
Rondleiding in NGT – Musea in Gebaren
Instaprondleidingen van het Outsider Art Museum
Voor families en kinderen
De tentoonstelling 'Romanovs in de ban van de ridders' is een échte familietentoonstelling!

Voor families en kinderen

Het avontuurlijke verhaal van Romanovs en Ridders is er voor het hele gezin! Van adembenemende kunst van bekende meesters als Hugo van der Goes tot een spannende speurtocht met hoorspel, voor kinderen vanaf 7 jaar. Lees hieronder alles over wat wij voor families aanbieden.

Leuk om te weten: Hermitage Amsterdam is 100% Kidsproof! Lees hier meer.

Hoorspel en speurtocht Op drakentocht in de riddertijd

Je bent met een tijdmachine in de riddertijd beland. De enige manier om weer terug te keren, is zoveel mogelijk draken vinden! Bezoek een riddertoernooi en glip vermomd een kasteel binnen. Vind jij genoeg draken om weer terug naar de toekomst te reizen?

Op drakentocht in de riddertijd is een hoorspel met vragenvel door de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. Je ontvangt het vragenvel bij de kassa en het hoorspel is onderdeel van de gratis audioguide door de tentoonstelling. De afleveringen van het hoorspel kun je beluisteren op je smartphone. Houd je smartphone voor het stickertje met een draak en een nummer op de wand. Op drakentocht in de riddertijd is voor het hele gezin, in het bijzonder voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Cast

  • Ella van Drumpt: voice-over, verkoopster, toeschouwer
  • Rene van Asten: oude ridder, schildwacht, verkoper, toeschouwer
  • Bart Rijnink: ridderfan, heraut, verkoper, toeschouwer
  • Soundcircus: Soundstudios

©
Foto: Eva Bloem

#tour door Tim Hofman

Tim Hofman neemt je mee op #tour door de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders. ‘Heeft het feminisme roots in de middeleeuwen?’ ‘Deed men tijdens de pestepidemie al aan social distancing?’ ‘En wat is de overeenkomst tussen een catwalk en een toernooiveld?’  

Tim spiegelt objecten en thema’s uit de tentoonstelling met het heden. Wat blijkt? De middeleeuwen blijken actueler dan je denkt! De #tour doe je door bij de ingang van de tentoonstelling met je smartphone de QR-code te scannen en daarna de verschillende hashtags te scannen. Fijn als je hiervoor je eigen oortjes meeneemt! Anders zijn die aan de kassa te koop. 

De #tour is ontwikkeld in samenwerking met onze Youth Advisory Board als onderdeel van het project Museum15/24 .

©
Ruud Janssen
Tim Hofman. Foto: Ruud Janssen

NIEUW: Grand Art Game Live

Speel nu de Grand Art Game Live in de Hermitage Amsterdam en ga met je smartphone op schattenjacht, live in de tentoonstelling. Schat gevonden? Scan de QR-code en speel de quiz! Deze game speel je in Romanovs in de ban van de ridders én bij de bouwwerken van de LEGO wedstrijd.

©
Total Design
Voor scholen
SRC Reizen laat u méér zien!
Ontdek Rusland met SRC Reizen!
Rusland is een land dat u moet ervaren!

HOUD DE HERMITAGE OPEN

Door te doneren aan het museum. Elke bijdrage, groot of klein, is zeer welkom!