Activiteiten

Agenda
Hermitage Markt
Iedere zaterdag in de binnentuin.
Jazz Talents at the Plantage 2022
Movies at the Hermitage
17 augustus t/m 28 augustus 2022
Rondleidingen
Familieateliers
Rondleiding in NGT – Musea in Gebaren
Instaprondleidingen van het Outsider Art Museum
Voor scholen
SRC Reizen laat u méér zien!
Grachtenfestival in de Hermitage
14 augustus 2022
Wijnen in de Tuin
3 en 4 september 2022

Wijnen in de tuin van de Hermitage

  • Wanneer: 3 en 4 september 2022
  • Openingstijd: van 12 tot 20 uur
  • Toegang + geleend glas, uitsluitend op de dagen zelf aan de deur: € 5
  • Entree: aan de Amstelzijde

Op de derde editie van 𝘞𝘪𝘫𝘯𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘛𝘶𝘪𝘯 stellen we kwaliteitswijnen centraal: van Europese klassiekers tot aan Nieuwe Wereldwijnen. Het event is openbaar en biedt podium aan lokale, specialistische wijnimporteurs die graag vertellen over de herkomst, karakter en kwaliteit van hun wijnen. We brengen een groep van maar liefst twaalf importeurs samen die elkaar aanvullen en zich bij elkaar thuis voelen.

𝘞𝘪𝘫𝘯𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘛𝘶𝘪𝘯 is bij uitstek een wijnfestival om laagdrempelig veel te leren over wijnen en daardoor geschikt voor zowel de ervaren als de onervaren wijnliefhebber. Je leert er je smaak kennen en gaat op ontdekkingstocht naar jouw favoriete wijn, druif en regio. De meer gevorderde wijnliefhebbers zullen verheugd zijn over de bijzondere en zeldzame wijnen die verkrijgbaar zijn en kunnen hun wijnkennis testen.

Deelnemers aan Wijnen in de tuin

Wijnkoperij Au Paradis
Wijnkoperij Au Paradis is een onafhankelijke in Amsterdam gevestigde importeur die zich richt op het vinden van bijzondere bio(dynamische) Franse wijnen. Hiervoor reizen zij met veel plezier meerdere keren per jaar naar Frankrijk. Zij selecteren op grond van zuiverheid, originaliteit, structuur en duidelijke herkomst. Echte terroir wijnen dus maar dan net iets spannender en meer eigentijds. De wijnen van Wijnkoperij Au Paradis zijn te vinden bij veel van de betere restaurants in Amsterdam en omstreken.
Wijnkoperij Au Paradis | Bijzondere bio(dynamische) Franse wijnen

Bourgogne Express
Hun voorliefde voor goede en betaalbare wijnen heeft geleid tot de oprichting van de Bourgogne-Express. Eens per maand rijden ze de pareltjes naar hun wijnvrienden in Nederland. Mooie wijnen die in het moederland niet in de winkel te vinden zijn. Dat maakt hun aanbod zo uitzonderlijk.
Elke maand bezoeken ze hun wijnhuizen om te proeven en tijdens deze bijeenkomsten kiezen ze voor jou de beste wijnen voor een betaalbare prijs. Ze kijken dus niet naar het etiket maar naar de kwaliteit van de wijn.
De Bourgogne Express 

De Vierheemskinderen
De Vier Heemskinderen is ontstaan in 1976 toen de familie Vellinga besloot om voor hun gelijknamige restaurant in Rijs, Friesland eigen wijnen te gaan importeren. In de wintermaanden wanneer het restaurant gesloten was trokken zij gedrieën door Frankrijk om de mooiste wijnen voor het restaurant te vinden. In de afgelopen 40 jaar hebben zij zo een prachtig assortiment opgebouwd volgens een volstrekt unieke filosofie. In 2019 hebben zij het bedrijf overgedragen waarmee het verhaal van De Vier Heemskinderen wederom een vervolg heeft gekregen.
devierheemskinderen.com

Wijnkameel
Wijnkameel is de wijnimport van restaurant Scheepskameel. Bob, Pieter en Chanan zorgen ervoor dat de beste Duitse wijnen naar Nederland komen. Van Mosel tot Baden, van riesling tot spätburgunder, al het lekkers uit Duitsland drink je bij Wijnkameel.
Wijnkameel

Pieksman Wijnimport
In 2002 was Pieksman Wijnimport één van de eerste wijnimporteurs in Nederland die uitsluitend biologische, biodynamische en vin nature gecertificeerde wijnen verkocht. Nog steeds bestaat het assortiment uit eigen geïmporteerde wijnen. Er wordt door heel Nederland en Vlaanderen aan horeca en wijnspeciaalzaken geleverd, maar ook in de winkel aan de Hogeweg 19 in Watergraafsmeer zijn alle wijnen te koop voor particulieren. Ze zijn inmiddels uitgegroeid naar een assortiment met een kleine 500 wijnen van ruim 80 wijnboeren.Pieksman Wijnimport: Biologisch, biodynamisch en Vin Nature

Daxivin
Deze deelnemer importeert en verkoopt vin nature en bio-wijnen aan horeca, winkels en particulieren. Ze werken met kleinschalige zelfstandige wijnmakers die er net zo over denken als hun: wijn moet spannend & levend zijn, gemaakt van gezonde bio-druiven, zonder chemische hulpmiddelen.
Natuurwijn voor horeca en particulieren | Daxivin - Vin Vivant

Bolomey 
Deze deelnemer levert een persoonlijke selectie Franse wijnen. Ze staan voor spannende wijnen van bevlogen wijnmakers. 
Bolomey Wijnimport Amsterdam

Willem's Wermoed
De reis van Willem’s Wermoed begon in 2015 bij de Amsterdamse Hortus Botanicus, een van de oudste botanische tuinen ter wereld. De tuin werd in 1638 opgericht als Hortus medicus en groeide in vier eeuwen uit tot een grote botanische tuin met een bloeiende collectie. De rijke selectie aan planten en kruiden in de Hortus vormen de inspiratiebron voor de creatie van hun premium botanische vermout. De naam Willem is geïnspireerd op de verschillende ontdekkingsreizigers die tijdens de gouden eeuw het onbekende omarmde. Het onbekende bracht ze nieuwe ontdekkingen. Wermoed is de oud Nederlandse naam voor alsem, een van de ingrediënten waar vermout zijn naam aan te danken heeft.   
Willem's Wermoed I Premium Dutch vermouth 

Wijnwinkel
Charlotte en Olle zijn echte pro’s in het combineren van hun overheerlijke wijnen met hun eigen recepten. Ze reisden door Nederland en België op zoek naar onafhankelijke en intrigerende voedselproducenten. Ze hebben samen gekookt met boeren, vissers, foeragers, herders en telers. Met hun buitenkeuken trokken ze door de "lage landen" om met vuur te koken op het land waar de producten groeien – dit resulteerde in hun eigen boek ‘De Buitenkeuken’.
De Wijnwinkel 

Wijnhuis Amsterdam
Bij Wijnhuis Amsterdam hebben ze een volledig onafhankelijke selectie wijnen, grotendeels uit eigen import. Het assortiment is volledig Europees, met een stevige nadruk op ‘Umlautwein’ uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Noord-Italië – elegante, verteerbare (natuur)wijnen met zo min mogelijk alcohol. Alle wijnen zijn biologisch of biodynamisch geproduceerd en zijn spontaan gefermenteerd – niet omdat het moet, maar omdat dit volgens hen de puurste, meest drinkbare wijnen zijn.
Winestore in Amsterdam since 2018 + webshop. Natural Wines, Small Wineries, German + Austrian Imports. 

Okhuysen
Voor topwijnen moet je bij Wijnkoperij Okhuysen zijn! Al 155 jaar staat familiebedrijf Okhuysen garant voor de mooiste kwaliteitswijnen van over de hele wereld. Bij de selectie wordt gelet op kwaliteit, duurzame productie en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het overbrengen van de liefde voor wijn is wat het enthousiaste team drijft.
Wijnkoperij Okhuysen 

De Keldermeesters
Bevenco en de Keldermeesters blinken uit door hun partnership voor de horeca en mijn Proeflokaal 1574. Ze hebben verschillende partnerships, waardoor ze hun partners optimaal kunnen ondersteunen en ze gezamenlijk een intensieve, vruchtbare samenwerking kunnen creëren. Maar nog belangrijker; om een optimale beleving voor de gast te realiseren! 
De Keldermeesters — Bevenco


Het museum is OPEN!

Nu te zien: Bruegels toren van Babel