Educatie

Hermitage voor Kinderen
Voortgezet onderwijs
Youth Advisory Board adviseert Hermitage Amsterdam
Project Museum15/24
#tour door Tim Hofman
Grand Art Game

Grand Art Game

Test je kunstkennis en verzamel de grootste kunstcollectie! 
Als welke tsaar ga jij de uitdaging aan?  
grandartgame.com

De Grand Art Game is een online game voor jongeren tussen 15 en 24 jaar waarin spelers worden uitgedaagd om de indrukwekkendste kunstcollectie te verzamelen. Hiervoor kruipen ze in de huid van geduchte kunstverzamelaars: de tsaren en tsarina’s van het Russische hof. Eenmaal een keizerlijke avatar gekozen, start het spel met een reeks quizzen waarin de kunstkennis van de jonge spelers op de proef wordt gesteld. Geschikt voor beginners én gevorderden. De prijs voor een succesvol voltooide quiz is een topstuk naar keuze voor je eigen online kunstverzameling en toegang tot het volgende level. 

©
Total Design

NIEUW! Grand Art Game Live

Bij de Grand Art Game Live gaan bezoekers live op schattenjacht en zoeken via hun smartphone schatten (objecten) in de tentoonstelling. Schat gevonden? Scan de QR-code en speel de quiz!

Welke ridder draagt een haarnetje?
Herken je deze billen in de Tuin der Lusten?
En wie draagt er Happy Socks tijdens de Kruisiging?

Spelers beantwoorden deze vragen door goed te kijken. Want kijken vormt de basis van de game. Daarom is de Grand Art Game Live zeer geschikt voor jonge beginnende museumbezoekers, maar zullen ook de meer ervaren kunstkenners nieuwe details ontdekken.

Spelers kunnen kiezen uit schattenjachten met verschillende niveaus: makkelijk en moeilijk. Zo biedt de Grand Art Game Live voor ieder wat wils.

In de herfstvakantie is de Hermitage de hele week open

Ook op maandag 18 en dinsdag 19 oktober!