Educatie

Hermitage voor Kinderen

Hermitage voor Kinderen

Educatie is een belangrijke pijler binnen de Hermitage Amsterdam. Onder het motto ‘ieder kind heeft recht op de ontdekking van zijn eigen artistieke talent’ is een ambitieus programma gerealiseerd voor het basisonderwijs, het Hermitage Schoolprogramma. Dit school programma is speciaal voor de groepen 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Natuurlijk draait het educatieve programma in de Hermitage voor Kinderen, om kunstgeschiedenis om het maken van een eigen kunstwerk, en om de verbreding van je horizon. Maar meer nog gaat het bij de Hermitage voor Kinderen om het ontwikkelen van je creatieve vermogen en leren kijken met een open blik naar je omgeving.

Een open blik voor de omgeving, is dat niet juist dé vaardigheid die nodig is in de 21ste eeuw? Kunst is het middel om verwondering en creativiteit te stimuleren. Hieruit ontstaat openheid voor andere ideeën en opvattingen en geeft ruimte voor dialoog. Uit onderzoek is gebleken dat ons programma een grote impact op kinderen heeft: het bevordert creativiteit, kritisch en oplossingsgericht denken.

Niet alle kinderen in Amsterdam komen automatisch in contact met beeldende kunst, musea en een creatieve omgeving. De Hermitage Amsterdam heeft als voornaamste doel om zo veel mogelijk verschillende kinderen te bereiken.

Meer weten over de Hermitage voor Kinderen en/of het Hermitage schoolprogramma?  

Stuur dan een e-mail aan educatie@hermitage.nl.


©
Foto Evert Elzinga

Creatieve cursussen voor jong en oud

Laat je betoveren door de tentoonstelling in de Hermitage en ga zelf aan de slag!

De entourage van de Hermitage Amsterdam en de diverse tentoonstellingen bieden je een rijk palet aan mogelijkheden voor kennismaking met teken- en verwante schildertechnieken. Dat kan in lessen van professionele docenten. Laat je inspireren door de tentoonstellingen en ga zelf aan de slag in de ateliers van de Hermitage Amsterdam!

Bekijk snel het aanbod en geef je op.

©
Foto Evert Elzinga
Voortgezet onderwijs
Kom met je klas naar de Hermitage Amsterdam
MBO
Ontdek ons nieuwe mbo-programma 𝘔𝘢𝘴𝘵𝘦𝘳 𝘥𝘦 𝘔𝘢𝘴𝘵𝘦𝘳𝘴

Benieuwd naar onze activiteiten?

Van lezingen tot concerten