Educatie

Hermitage voor Kinderen

Hermitage voor Kinderen

Educatie is een belangrijke pijler van de Hermitage Amsterdam. Onder het motto ‘ieder kind heeft recht op de ontdekking van zijn artistieke talent’ is een ambitieus programma gerealiseerd voor het basisonderwijs, de Hermitage voor Kinderen. Natuurlijk draait het educatieve programma, de Hermitage voor Kinderen, om het maken van een eigen kunstwerk, om kunstgeschiedenis en om de verbreding van je horizon. Meer nog gaat het bij de Hermitage voor Kinderen om het ontwikkelen van je creatieve vermogen, oplossingsgericht denken en leren kijken met een open blik naar je omgeving.

Een open blik voor de omgeving, is dat niet juist dé vaardigheid die nodig is in de 21ste eeuw? Immers, kunst is het middel om verwondering, creativiteit en ontroering te stimuleren. Hieruit ontstaat openheid voor andere ideeën en opvattingen. En die geeft ruimte voor dialoog en voor verdieping. Uit onderzoek is gebleken dat ons programma een grote impact op kinderen heeft: het bevordert creativiteit, kritisch en oplossingsgericht denken, en dat alles in een multiculturele omgeving.

Het principe van de programma’s van de Hermitage voor Kinderen is social inclusion: ieder kind moet de kans krijgen. Niet alle kinderen in Amsterdam komen automatisch in contact met beeldende kunst, musea en een creatieve omgeving. De Hermitage Amsterdam heeft als voornaamste doel om zo veel mogelijk verschillende kinderen te bereiken.

Meer weten over de Hermitage voor Kinderen en/of het Hermitage schoolprogramma?  Stuur dan een e-mail aan educatie@hermitage.nl.

©
Foto Evert Elzinga

Creatieve cursussen voor jong en oud

Laat je betoveren door de tentoonstelling in de Hermitage en ga zelf aan de slag!

De entourage van de Hermitage Amsterdam en de diverse tentoonstellingen bieden je een rijk palet aan mogelijkheden voor kennismaking met teken- en verwante schildertechnieken. Dat kan in lessen van professionele docenten. Laat je inspireren door de tentoonstellingen en ga zelf aan de slag in de ateliers van de Hermitage Amsterdam!

Bekijk snel het aanbod en geef je op.

©
Foto Evert Elzinga
Vo, mbo en hbo
Educatieve rondleidingen Dutch Heritage Amsterdam

Het museum is OPEN!

Nu te zien: Bruegels toren van Babel