Educatie

Hermitage voor Kinderen
Voortgezet onderwijs
Youth Advisory Board adviseert Hermitage Amsterdam
Project Museum15/24

Project Museum15/24

www.museum1524.com

Museum 15/24 is een initiatief van de Hermitage Amsterdam, de Hermitage Museum XXI Century Foundation en het Outsider Art Museum, en wordt ondersteund door de Hermitage St.-Petersburg. De samenwerking is ontstaan vanuit een bestaande, intensieve relatie en vanuit gedeelde, jarenlange ervaring met kunstonderwijs. 

Naast het doel musea aantrekkelijker te maken voor jongeren in Nederland en Rusland, richt het project zich op uitwisseling van kennis over kunstonderwijs. Zo werd museum1524.com gestart om de effectiefste methodes voor kunsteducatie in Nederland en Rusland te verzamelen. Deze best practices zijn gratis toegankelijk voor musea en onderwijsinstanties. Niet alleen deze goede voorbeelden komen op de site, we plaatsen er ook gedigitaliseerde onderwijsprogramma’s op die zich specifiek richten op de collectie van de Petersburgse Hermitage.

Verder heeft de Hermitage een Youth Advisory Board (YAB)  opgericht van Nederlandse en Russische jongeren van 15–24 jaar. Zij buigen zich over de vraag hoe je musea aantrekkelijker kunt maken voor de jeugdige doelgroep. De YAB dient ook als klankbord voor Museum 15/24 en heeft meegewerkt aan onder meer de Grand Art Game en de #tour.

Museum 15/24 is onderdeel van Creative Twinning – een internationaal programma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.


#tour door Tim Hofman
Grand Art Game

In de herfstvakantie is de Hermitage de hele week open

Ook op maandag 18 en dinsdag 19 oktober!