Educatie

Hermitage voor Kinderen
Voortgezet onderwijs
Youth Advisory Board adviseert Hermitage Amsterdam

Youth Advisory Board adviseert Hermitage Amsterdam

De YAB (Youth Advisory Board) bestaat uit elf jongeren in de leeftijd van 17 tot en met 24 jaar. Zij buigen zich over de vraag hoe musea aantrekkelijker te maken voor de doelgroep van 15- tot 24-jarigen. De YAB is ontstaan vanuit het Russisch-Nederlandse uitwisselingsproject Museum 15/24.

De YAB onderzoekt het museale aanbod voor de doelgroep en verschillende best practices op het gebied van museumeducatie in Nederland.

De YAB initieert en adviseert de Hermitage Amsterdam bij projecten in en rond tentoonstellingen voor de doelgroep. Daarnaast zijn zij een klankbord voor het platform van Museum 15/24 dat zomer 2020 online gaat.

De YAB deelt kennis en ervaringen met hun Russische leeftijdsgenoten. Ook werken zij samen aan voorstellen voor verschillende tentoonstellingen met als hoogtepunt wederzijdse bezoeken aan St.-Petersburg (oktober 2019) en in Amsterdam (april 2020).

Volg de YAB op Instagram! Meer weten over de YAB? Mail educatie@hermitage.nl

v.l.n.r.: Eva Milou, Lara, Sjoerd, Mulan, Alice, Fleur, Nisrine, Imre, Shannon, Martijn, Wies

De YAB is ontstaan als onderdeel van het project Museum 15/24 waarin de Hermitage Amsterdam, de State Hermitage Museum St.-Petersburg en het Outsider Art Museum de krachten hebben gebundeld om musea aantrekkelijker te maken voor de doelgroep van 15- tot 24-jarigen. Het project wordt gecoördineerd door de Hermitage Museum XXI Century Foundation.

Museum 15/24 is onderdeel van Creatvie Twinning, een internationaal programma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Project Museum15/24
#tour door Tim Hofman
Grand Art Game

In de herfstvakantie is de Hermitage de hele week open

Ook op maandag 18 en dinsdag 19 oktober!