©
Roy Beusker Fotografie

Koop hier uw online tickets en sta niet in de rij!

Iedereen, ook Museumkaarthouders en Vrienden van de Hermitage, kan online een ticket kopen. Zo voorkomt u de rij en kunt u snel de tentoonstelling bezoeken.

Hermitage all-in

Met het Hermitage all-in ticket krijgt u voordelig toegang tot alle drie tentoonstellingen binnen de Hermitage Amsterdam: Hollandse Meesters uit de Hermitage, Portrait Gallery of the Golden Age en Nieuwe Meesters.

Hollandse Meesters uit de Hermitage

63 Hollandse Meesters, waaronder zes Rembrandts, uit de beroemde collectie in St.-Petersburg zijn in Nederland. Een buitengewone tentoonstelling, die de schilderijen weer even ‘thuis’ brengt.

Gratis audiotour bij uw ticket
Geert Mak en Jan Six jr. nemen u mee naar de Gouden Eeuw en vertellen prachtige verhalen over de werken.

Portrait Gallery of the Golden Age

Dertig reusachtige groepsportretten uit de zeventiende eeuw uit de collecties van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum, voor het eerst samen. In de Hermitage Amsterdam. Het zijn de ‘broers en zussen van de Nachtwacht’, uniek in de wereld. Vanwege hun grote formaat waren ze zelden te zien. Bekijk hoe regenten, schutters en kooplieden van allerlei rangen, standen en religies, gebroederlijk naast elkaar staan. Rembrandts Anatomische les van Dr. Deijman en schuttersportretten van onder meer Govert Flinck en Nicolaes Pickenoy zijn slechts enkele van de topstukken in Portrait Gallery of the Golden Age.

Nieuwe Meesters van het Outsider Art Museum

In de tentoonstelling Nieuwe Meesters laat het Outsider Art Museum ruim zeventig werken zien van dertig hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars. In een serie intieme, indringende foto’s heeft Sander Troelstra deze fascinerende ‘buitenstaanders’ geportretteerd. Troelstra heeft diverse keren de Zilveren Camera gewonnen en was in 2015 winnaar van de prestigieuze Nationale Portretprijs.

Word Vriend

Wilt u vaker de Hollandse Meesters bezoeken? Wees slim en word Vriend!  

Rondleidingen

Met een rondleiding van een van onze professionele gidsen ontdekt u nog veel meer in een tentoonstelling en in ons historische gebouw. U volgt het hele tentoonstellingsverhaal en u komt natuurlijk langs alle hoogtepunten. Alles met een persoonlijke touch. Het is ook mogelijk om een rondleiding door meerdere tentoonstellingen te reserveren.

Contact

Voor vragen over de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage: +31 (0)20-530 87 58 (tijdens kantoortijden, geen ticketverkoop).  

Night @ the Hermitage

Tot en met 27 mei zijn we tot 22 uur ´s avonds geopend (26 mei uitverkocht!). Ook het restaurant en de museumshop! Niet in de rij? Ook als Museumkaarthouder? Koop een online ticket.