©
Foto Evert Elzinga

Nieuws

Hermitage Amsterdam verwelkomde in 2017 503.000 bezoekers
Jonge talenten van Hermitage voor Kinderen exposeren hun werk
Al 100.000 bezoekers in ruim twee maanden voor Hollandse Meesters
Bezoekersaantal Hermitage Amsterdam in 2017 over het half miljoen
Programma Wintermaanden in de Hermitage
Hermitage krijgt drie special edition Heineken® flesjes
50.000 bezoekers in eerste maand Hollandse Meesters
Internationale Vrienden conferentie ‘The Art of Connecting’
Tentoonstelling Hollandse Meesters poëtisch geopend
Hollandse Meesters aangekomen bij Hermitage Amsterdam
Laatste tien dagen 1917. Romanovs & Revolutie

Laatste tien dagen 1917. Romanovs & Revolutie in Hermitage Amsterdam

Tentoonstelling gaat door naar Hermitage St.-Petersburg

 Zondag 17 september is de laatste dag van 1917. Romanovs & Revolutie, het einde van een monarchie. Deze veelbesproken tentoonstelling vertelt het dramatische verhaal van de laatste jaren van het huis Romanov in Rusland. Er zijn al meer dan 180.000 bezoekers op afgekomen. Daarna gaat de collectie weer terug naar St.-Petersburg voor de tentoonstelling Het Winterpaleis en de Hermitage in 1917, vanaf 26 oktober in het State Hermitage Museum.

1917. Romanovs & Revolutie

Ruim 250 exclusieve objecten brengen het indrukwekkende verhaal in beeld van het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en de explosieve politieke en sociale omstandigheden tijdens Nicolaas’ regering. Het publiek ervaart het scherpe contrast tussen enerzijds het mondaine St.-Petersburg met zijn bloeiende kunsten en anderzijds de om zich heen grijpende maatschappelijke onrust. Achteraf blijken keuzes en beslissingen van de tsaar de Revolutie en het einde van de Romanovs in Rusland na ruim 300 jaar onafwendbaar te hebben gemaakt. De laatste levensjaren van het tsarengezin komen heel nabij. Alle gezinsleden werden in juli 1918 vermoord.

1917: hét kantelpunt in de Russische geschiedenis. De laatste tsaar en de Revolutie, een eeuw later exclusief in Amsterdam.

©
Foto Evert Elzinga

Binnenkort te zien: Hollandse Meesters uit de Hermitage

De tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren wordt een feest van herkenning en ontdekking. Drieënzestig zorgvuldig geselecteerde werken van vijftig beroemde Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw, waaronder zes van Rembrandt, zijn hoogtepunten uit de collectie van de Hermitage in St.-Petersburg en tonen de liefde van de tsaren voor Hollandse schilderkunst. Het leeuwendeel van de schilderijen heeft een permanente plek in de museumexpositie en is na aankoop door de tsaren niet meer in Nederland te zien geweest. Het is dus heel bijzonder dat de schilderijen weer even ‘thuiskomen’ op Nederlandse bodem. De tentoonstelling wordt verrijkt met vier bruiklenen uit Nederlandse collecties, ruimhartig afgestaan door het Amsterdam Museum, het Mauritshuis en het Rijksmuseum. Te zien vanaf 7 oktober 2017 tot en met 27 mei 2018 in de Hermitage Amsterdam. 

150.000e bezoeker verwelkomd in 1917. Romanovs & Revolutie
Hermitage Amsterdam en KLM tekenen contract sponsorsamenwerking
Nieuwe tulp met Amstelwater gedoopt voor Hollandse Meesters

Ons advies

Niet in de rij? Ook als Museumkaarthouder? Koop een online ticket.