©
Foto: Eva Bloem

Over het museum

Organisatie

Organisatie

De Hermitage Amsterdam wil inspireren, verrijken en reflectie bieden met kunst en geschiedenis. Met tentoonstellingen en activiteiten ontsluiten we op een innovatieve manier werelderfgoed uit diverse museale collecties. Om te beginnen organiseren we voor het Nederlandse en internationale publiek tweemaal per jaar een grote kunsttentoonstelling uit de collectie van Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg. Met 3,5 miljoen objecten is het een van ’s werelds grootste musea.

Daarnaast bieden we onderdak aan andere museale collecties, van het Amsterdam Museum en Rijksmuseum (tentoonstelling Groepsportretten van de 17e eeuw) en Museum van de Geest | Outsider Art. Ook is er ruimte voor kleinere exposities, zoals van de jaarlijkse winnaar van de ABN AMRO Kunstprijs. Wij leggen er eer in om op duurzame wijze te ondernemen, faciliteiten te delen en samen te werken en om – gesteund door het bedrijfsleven en particulieren – met eigen middelen onze activiteiten te financieren. Wij zien talentontwikkeling als een essentiële taak en bieden met de Hermitage voor Kinderen continu kunstonderwijs waarbinnen ieder kind zijn artistieke talent kan ontdekken.

Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam wordt bestuurd door de Nederlandse Stichting Hermitage aan de Amstel en toont kunst uit de collectie van de Hermitage in St.-Petersburg. In opdracht van de Stichting Hermitage aan de Amstel organiseert de Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam vervolgens de tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam. De Hermitage Amsterdam is een onafhankelijke en zelfstandige juridische entiteit met eigen geldstromen en een eigen doelstelling.

Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam

De Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam realiseert tentoonstellingen in De Nieuwe Kerk Amsterdam én in de Hermitage Amsterdam, in opdracht van beide instituten. Deze hebben een geheel eigen plaats binnen de nationale en internationale museumwereld verworven.

Bij de Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam zijn 50 medewerkers werkzaam, verdeeld over 3 afdelingen. Tevens maken wij gebruik van een pool van circa 100 oproepkrachten die de kassa, garderobe en winkels bemannen.

©
Foto: Eva Bloem
Vacatures
Duurzaam museum
Geschiedenis
Over de Hermitage St.-Petersburg
Tentoonstellingen 2009-nu
Een fascinerende reis door de kunsthistorie

In de herfstvakantie is de Hermitage de hele week open

Ook op maandag 18 en dinsdag 19 oktober!