©
Gerard Dou Leiden, Baadster, ca. 1660–65. © State Hermitage Museum, St Petersburg

Plan uw bezoek

Openingstijden
en prijzen
Adres & route

Adres & route

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Bus

In- en uitstappen Weesperstraat, groepsingang Nieuwe Keizersgracht

Boot

Steiger met halte Museumboot voor hoofdingang Amstel. Ook voor hop on, hop off Canal Bus comfortabele boten volgens een vast tijdschema. Op diverse locaties in de stad op- en afstappen. Groepssteiger Nieuwe Keizersgracht.
Voor meer informatie canal.nl

Openbaar vervoer

Tram 9 en 14, halte WaterloopleinMetro 51, 53 en 54, halte Waterlooplein, uitgang Blauwbrug (Let op: vanaf 18 april is de toegang Nieuwe Herengracht i.v.m. een verbouwing gesloten. De toegang Blauwbrug is open.

Routebeschrijving

Download routebeschrijving.

Taxi Electric

Taxi Electric is de eerste elektrische taxiservice van Europa. Hun missie is de taximarkt (milieu)vriendelijker te maken. Dit doen zij door hoogwaardige elektrische taxiservices aan te bieden in heel Nederland, voor de prijs van een reguliere taxi.

Voor elke rit die wij met Taxi Electric rijden, doneren zij een deel aan ons kunstonderwijsprogramma Hermitage voor Kinderen. Dit programma is gratis toegankelijk voor alle Amsterdamse kinderen, om hen ongeacht hun achtergrond een gelijke kans te geven hun creatieve talent te ontwikkelen. Download de Taxi Electric app en ervaar zelf de high end service waar zij bekend om staan.

Taxi Electric onderneemt voor een betere wereld. Sociale impact vinden zij belangrijker dan veel winst maken. Daarom werven zij hun chauffeurs actief onder vriendelijke vijftigplussers, voor wie het vanuit de werkloosheid vaak moeilijk is weer aan een baan te komen. De intern opgeleide chauffeurs leveren excellente service, die door klanten gemiddeld met een 8,5 wordt gewaardeerd.

Valet service WeParc

De Hermitage Amsterdam maakt het mogelijk uw auto door valet-service WeParc te laten parkeren. De kosten bedragen € 30 voor 5 uur en € 35 voor een hele dag. Een valet bestellen kan via de website van WeParc, of de iPhone- of Android-app. Geef uw aankomsttijd aan en stap voor de deur van de Hermitage uit. Een van de WeParc-chauffeurs zal uw auto in een garage parkeren en weer terugbrengen wanneer u maar wilt. Reserveer op tijd, vol is vol!

Parkeren

Parkeergarages Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein en Markenhoven of amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeren.

Groepen & families
Scholen
Café-restaurant
Museumshop
De Binnentuin
Speciale voorzieningen
Goed om te weten
De Plantage Amsterdam
Vragen?