©
Foto: Eva Bloem

Plan uw bezoek

Informatie over uw bezoek
Openingstijden
en prijzen
Uw reis naar de Hermitage

Uw reis naar de Hermitage

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op Amstel 51. 

Parkeren

Op korte loopafstand van de Hermitage vindt u parkeergarages Stadhuis/Muziektheater, Waterlooplein, The Bank en Markenhoven. Ook kunt u gemakkelijk vanaf P&R RAI (het voordeligst, €1 dagtarief onder voorwaarden) met de metro naar station Waterlooplein, pal achter de Hermitage. Klik hier voor meer informatie.

Tip: u kunt ook parkeren bij garage Q-Park Centrum Oost, in de buurt van Weesperplein, op ca. 15 minuten loopafstand van de Hermitage. Hier kunt u ook uw parkeerplaats online reserveren, via deze link.

Fiets

De Hermitage Amsterdam is goed bereikbaar per (OV) fiets. Het dichtstbijzijnde station om een OV-fiets te huren is Amsterdam Centraal of Amsterdam Amstel. Klik hier voor meer informatie. In de buurt van de Hermitage zijn voldoende parkeerplekken voor uw fiets. 

Bus

In- en uitstappen Weesperstraat, groepsingang Nieuwe Keizersgracht.

Boot

Steiger met halte Museumboot voor hoofdingang Amstel. Ook voor hop on, hop off Canal Bus. Op diverse locaties in de stad op- en afstappen. Groepssteiger Nieuwe Keizersgracht. Voor meer informatie canal.nl.

Openbaar vervoer

Tram 14, halte Waterlooplein. Metro 51, 53 en 54, halte Waterlooplein, uitgang Hortusplantsoen.

Routebeschrijving

Bekijk hier onze uitgebreide routebeschrijving. 

Bereikbaarheid ingang Hermitage met auto/bus/taxi

Auto’s, bussen en taxi’s kunnen niet in de directe nabijheid van de Hermitage komen. Wordt u gebracht met een auto of taxi? Gebruik dan het adres Nieuwe Keizersgracht 1. U kunt daar voor de toegangspaal uitstappen, daarna is het een minuut lopen tot de ingang. Als u minder valide bent, dan kunt u bij de paal aanbellen en verzoeken of u kunt worden afgezet bij de ingang op het museumterrein. 

Travel Electric

Travel Electric is de eerste elektrische taxiservice van Europa. De missie is de taximarkt (milieu)vriendelijker maken. Daarvoor worden hoogwaardige elektrische taxiservices aangeboden in heel Nederland, voor de prijs van een reguliere taxi.

Voor elke rit die wij met Travel Electric rijden, doneert Travel Electric een deel aan ons kunstonderwijsprogramma Hermitage voor Kinderen. Dit programma is gratis toegankelijk voor alle Amsterdamse kinderen, om ze ongeacht hun achtergrond een gelijke kans te geven hun creatieve talent te ontwikkelen. Een taxi boeken kan telefonisch via 088 – 100 44 44 of online: https://book.taxielectric.nl/qb/#/?token=yAQetSRGLhaIKtNa. Ervaar zelf de high end service waar het bekend om staat.

Travel Electric onderneemt voor een betere wereld. Sociale impact is belangrijker dan veel winst maken. Daarom worden de chauffeurs actief geworven onder vriendelijke vijftigplussers, vaak werklozen voor wie het moeilijk is weer aan een baan te komen. De intern opgeleide chauffeurs leveren excellente service, die door klanten gemiddeld met een 8,5 wordt gewaardeerd.

Valet service WeParc

De Hermitage Amsterdam maakt het mogelijk uw auto door valet-service WeParc te laten parkeren. De kosten bedragen € 30 voor 5 uur en € 35 voor een hele dag. Een valet bestellen kan via de website van WeParc, of de iPhone- of Android-app. Geef uw aankomsttijd aan en stap voor de deur van de Hermitage uit. Een van de WeParc-chauffeurs zal uw auto in een garage parkeren en weer terugbrengen wanneer u maar wilt. Reserveer op tijd, vol is vol!

Parkeren

Parkeergarages Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein, The Bank en Markenhoven of amsterdam.nl/parkeren.

Groepsbezoek
Scholen
Café-Restaurant Hermitage
Museumshop
De Binnentuin
Speciale voorzieningen
Goed om te weten
De Plantage Amsterdam
Vragen?

Het museum is OPEN!

Nu te zien: Het Gele Huis van Vincent van Gogh.