©
Foto: Eva Bloem

Plan uw bezoek

Een veilig bezoek aan de Hermitage
Openingstijden
en prijzen
Boek online tickets
Kinderen t/m 11 jaar gratis!
Uw reis naar de Hermitage
Groepsbezoek
Een dagje Hermitage

Een dagje Hermitage

De Hermitage Amsterdam is een bestemming op zich. Want in en om het historische gebouw aan de Amstel is heel veel te doen. Geniet eerst van een kopje koffie of thee of heerlijke patisserie in het Café-Restaurant – of bij mooi weer in de binnentuin! - en bezoek een of meerdere van onze kunsttentoonstellingen. In onze Museumshop vindt u de mooiste cadeaus, boeken en sieraden maar ook in de omgeving is daarna veel te ontdekken.

©
Foto: Eva Bloem

Er zijn altijd drie grote tentoonstellingen te zien. Eentje in de Hermitage vleugel (Romanovs in de ban van de ridders) en twee in de Amsterdam vleugel (Groepsportretten van de 17e eeuw en For the love of art).

Daarnaast zijn er tijdelijke kleinere exposities te vinden, zoals van de Hermitage talenten of die van de winnaar van de ABN Amro Kunstprijs, dit jaar is dat Evelyn Taocheng Wang. Deze zijn te vinden in de Hermitage vleugel. Check ook eens de Outsider Art Galerie, met verrassende kunst van Outsider artists. Die is te vinden bij de Hoftuin.

En mis de fraaie historische zalen langs de Amstelzijde niet: de kerkzaal, de Regentessekamer, de Nederland-Ruslandzaal, de oude keuken uit 1725 en Panorama Amsterdam, de multimediale experience over de geschiedenis van Amsterdam. Deze bevinden zich in de Amsterdam vleugel.

©
Foto: Evert Elzinga
Foto: Evert Elzinga

Omgeving van de Hermitage

In de omgeving van de Hermitage is veel verrassends te ontdekken. De Plantagebuurt bijvoorbeeld, dé oasebuurt in de drukke binnenstad van Amsterdam. Pal achter de Hermitage ligt de Tuin van de Diaconie en op enkele minuten lopen vindt u de Hortus Botanicus, het Joods Cultureel kwartier, het Rembrandthuis, Carré en Artis.

Maar het Rembrandtplein en de Utrechtsestraat liggen ook om de hoek, met vele bruisende terrassen en inspirerende winkels!

Een dagje Hermitage is een dagje Amsterdam.

©
Foto: Hortus Botanicus
Hortus Botanicus
Families
Scholen
Café-Restaurant Hermitage
Museumshop
De Binnentuin
Speciale voorzieningen
Goed om te weten
De Plantage Amsterdam
Vragen?

In de herfstvakantie is de Hermitage de hele week open

Ook op maandag 18 en dinsdag 19 oktober!