©
Foto: Eva Bloem

Plan uw bezoek

Openingstijden
en prijzen
Boek online tickets
Uw reis naar de Hermitage
Maak van uw bezoek een minivakantie
Veel gestelde vragen
Groepsbezoek
Een dagje Hermitage
Families
Scholen
Café-Restaurant Hermitage
Museumshop
De Binnentuin
Speciale voorzieningen

Speciale voorzieningen

Rolstoelfaciliteiten

Alle zalen en faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk. Er zijn drie invalidentoiletten. Het gebouw heeft drie publieksliften. Reserveren van rolstoelen of rollators is mogelijk en aan te raden i.v.m. beperkte beschikbaarheid, via mail@hermitage.nl.

Plattegrond

Bekijk hier de plattegrond van de Hermitage. Op deze speciale plattegrond staat de route voor rolstoelgebruikers aangegeven.

Parkeerplaatsen voor minder validen

De Hermitage Amsterdam beschikt over twee mindervalidenparkeerplaatsen, te reserveren voor een personenauto, voor wie over een invalidenparkeerkaart beschikt. Reserveren  op werkdagen via mail@hermitage.nl. Graag vermelden: datum, (geschat) tijdstip aankomst en vertrek, kenteken en mobiel telefoonnummer.

Na reservering ontvangt u een e-mail met bevestiging of de mededeling dat beide plaatsen bezet zijn.

Bereikbaarheid ingang Hermitage

Auto’s, bussen en taxi’s kunnen niet in de directe nabijheid van de Hermitage komen. Wordt u gebracht met een auto of taxi? Gebruik dan het adres Nieuwe Keizersgracht 1. U kunt daar voor de toegangspaal uitstappen, daarna is het een minuut lopen tot de ingang. Als u minder valide bent, dan kunt u bij de paal aanbellen en verzoeken of u kunt worden afgezet bij de ingang op het museumterrein. 

Hulphonden

Hulphonden met een tuigje, zoals blindengeleidehonden zijn welkom in de Hermitage Amsterdam. Andere huisdieren zijn niet toegestaan.


©
Fotografie Jørgen Koopmanschap
Goed om te weten
De Plantage Amsterdam
Vragen?