©
Foto: Eva Bloem

Plan uw bezoek

Informatie over uw bezoek - FAQ
Openingstijden
en prijzen
Uw reis naar de Hermitage
Bekijk hier onze uitgebreide routebeschrijving.
Groepsbezoek
Scholen
Café-Restaurant Hermitage
Museumshop
De Binnentuin
Speciale voorzieningen

Speciale voorzieningen

Rolstoelfaciliteiten

Alle zalen en faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk. Er zijn drie invalidentoiletten. Het gebouw heeft drie publieksliften. Reserveren van rolstoelen of rollators is mogelijk en aan te raden i.v.m. beperkte beschikbaarheid, via mail@hermitage.nl.

Plattegrond

Bekijk hier de plattegrond van de Hermitage voor mindervaliden. Op deze speciale plattegrond staat de route voor rolstoelgebruikers aangegeven.

Parkeerplaatsen voor mindervaliden

De Hermitage Amsterdam beschikt over twee mindervalidenparkeerplaatsen, te reserveren voor een personenauto, voor wie over een invalidenparkeerkaart beschikt. Reserveren  op werkdagen via mail@hermitage.nl. Graag vermelden: datum, (geschat) tijdstip aankomst en vertrek, kenteken en mobiel telefoonnummer.

Na reservering ontvangt u een e-mail met bevestiging of de mededeling dat beide plaatsen bezet zijn.

Entree Hermitage - parkeerplaats mindervaliden

De entree naar de Hermitage is niet toegankelijk voor doorgaand verkeer. Indien u een invalideparkeerplaats heeft gereserveerd, kunt u zich melden via de intercom aan de straatzijde. Echter kan deze lastig te bereiken zijn, indien u slecht ter been bent. U kunt uw aankomst dan doorgeven via 06 55727445. De beveiliging zal u dan toegang geven. Wacht u alstublieft totaal de paal geheel naar beneden is en het licht op groen staat. 

Bereikbaarheid ingang Hermitage

Auto’s, bussen en taxi’s kunnen niet in de directe nabijheid van de Hermitage komen. Wordt u gebracht met een auto of taxi? Gebruik dan het adres Nieuwe Keizersgracht 1. U kunt daar voor de toegangspaal uitstappen, daarna is het een minuut lopen tot de ingang. Als u minder valide bent, dan kunt u bij de paal aanbellen en verzoeken of u kunt worden afgezet bij de ingang op het museumterrein. 

Hulphonden

Hulphonden met een tuigje, zoals blindengeleidehonden zijn welkom in de Hermitage Amsterdam. Andere huisdieren zijn niet toegestaan.


©
Fotografie Jørgen Koopmanschap
Goed om te weten
De Plantage Amsterdam
Vragen?

Benieuwd naar onze activiteiten?

Van lezingen tot concerten