©
Foto: Eva Bloem

Plan uw bezoek

Openingstijden
en prijzen
Uw reis naar de Hermitage
Groepsbezoek
Een dagje Hermitage
Families
Scholen
Café-Restaurant Hermitage
Museumshop
De Binnentuin
Speciale voorzieningen
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

OPENINGSTIJDEN EN ALGEMENE INFORMATIE

Wat zijn de openingstijden van het museum?
De tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam zijn dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Op 26 december en 1 januari zijn we geopend van 12 tot 17 uur. De Hermitage is gesloten op 27 april en 25 december.

Wat zijn de openingstijden van de Museumshop en het Café-restaurant?
De Museumshop is geopend van 10.30 tot 17.30 uur en het Café-restaurant is geopend van 10 tot 17.00 uur.

Hoe lang zijn de wachttijden momenteel?
Doordeweeks is er nauwelijks of geen sprake van wachttijden, in de weekeinden en tijdens vakanties zijn de wachttijden minimaal. Mocht u verzekerd willen zijn van direct access, dan kunt u vooraf online uw tickets kopen. Met een voltarief of combiticket kunt u dan direct doorlopen.

Heeft het museum een priority lane?
Iedereen met een voltarief e-ticket, combiticket of Vriendenpas kan direct doorlopen naar de toegangspoortjes voor de tentoonstellingen. Daar kunt u uw e-ticket of pas scannen. Heeft u een e-ticket aangeschaft met een Museumkaart of andere pas, dan moet u even langs de kassa om die te laten scannen.

Heeft u een e-ticket gekocht met een Museumkaart, Stadspas (met groene stip) of CJP?
Met uw online aangeschafte e-ticket bent u verzekerd van toegang tot de tentoonstelling op het door u gekozen tijdstip. Vergeet u niet bij binnenkomst langs de kassa te gaan om uw pas of kaart te scannen? Dit is noodzakelijk voor de verwerking van onze administratie. 

Moet ik met een Museumkaart langs de kassa?
Ja, u moet altijd even langs de kassa om uw Museumkaart te scannen, ook als u online een e-ticket voor Museumkaart heeft aangeschaft. De Hermitage Amsterdam ontvangt van de Museumvereniging alleen een vergoeding per gescande kaart. Dank voor uw begrip.

Waarom moet ik met mijn Museumkaart toeslag betalen?
De Hermitage Amsterdam ontvangt geen overheidssubsidie. Onze tentoonstellingen kunnen we alleen mogelijk maken uit de ticketverkoop en bijdragen van sponsoren. Vanuit de Museumvereniging ontvangen we een beperkte vergoeding, vandaar dat we een kleine toeslag hanteren voor de Museumkaart. Dank voor uw begrip, wij zijn zeer blij met uw bezoek!

Is de Museumkaart te koop in het museum?
Jazeker, aan de kassa kunt u de kaart aanschaffen. U kunt de kaart direct gebruiken. Woont u niet in Nederland? Dan kunt u uw tijdelijke Museumkaart online registreren (binnen de EU), waarna u vervolgens uw definitieve Museumkaart ontvangt. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Voor meer informatie en de voorwaarden over de Museumkaart kunt u terecht bij www.museumvereniging.nl. De kassa sluit een half uur voor sluitingstijd.

Heeft het museum naast een garderobe ook kluisjes?
Naast een gratis bemande garderobe heeft het museum ook kluisjes. Grote (rug)tassen en paraplu’s kunnen schade veroorzaken en zijn niet toegestaan op zaal.

Mag ik fotograferen in het museum?
Ja, fotograferen is toegestaan, mits zonder flits en alleen voor eigen gebruik. Heeft u voor professioneel gebruik beeld nodig, dan kunt u een mail sturen naar pressoffice@hermitage.nl.

Mag mijn hond mee?
Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan, met uitzondering van een geregistreerde hulphond.

Zijn er faciliteiten voor mindervaliden?
Het museum is zeer toegankelijk voor mindervaliden. Alle zalen, liften en overige faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk en er zijn drie invalidentoiletten aanwezig. Ook kunt u een rolstoel en/of een mindervalidenparkeerplaats reserveren via mail@hermitage.nl. Kijk hier voor meer informatie. 

Welke activiteiten zijn er in het museum?
Het museum biedt een rijk programma voor iedereen – van (familie)rondleidingen, cursussen en workshops voor kinderen tot wekelijkse lezingen, concerten en andere activiteiten. Houd u onze agenda in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Wat is er in het museum te doen voor kinderen?
Van alles! Voor families, kinderen en iedereen die zin heeft creatief te zijn, zijn er de ateliers en workshops. Daarnaast is er de speurtocht voor kinderen en de open blikroute in de tentoonstelling in de Hermitagevleugel. Bekijk het aanbod hier.

Moet ik voor een activiteit bijbetalen?
Alle lezingen, concerten en andere activiteiten zijn gratis toegankelijk met een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling, m.u.v. familieateliers en tenzij anders vermeld.

Ik ben iets kwijt geraakt in het museum! Tot wie kan ik mij wenden?
Voor deze en andere vragen kunt u bellen met +31 (0)20 530 87 55 (tijdens kantoortijden).

E-TICKETS & BESTELLINGEN

Heeft u een e-ticket gekocht voor de periode van 13 maart t/m 6 april?
Hermitage Amsterdam blijft naar verwachting tot en met 6 april gesloten voor het publiek. Daarmee volgen wij het advies van de overheid in het kader van de maatregelen tegen het Coronavirus. 

Bezoekers die al e-tickets hebben aangeschaft voor de periode t/m 6 april, bieden wij de mogelijkheid aan om het ticket kosteloos aan te passen tot een later tijdstip in 2020. Wij zoeken graag samen met u een nieuwe datum voor uw bezoek, en nemen hierover contact met u op (via de mail) zodra meer bekend is over de definitieve datum waarop de Hermitage Amsterdam weer open kan gaan. 

Is het mogelijk om van tevoren toegangskaarten te bestellen of te reserveren?
Ja, u kunt vooraf uw e-tickets in onze website kopen. Deze tickets zijn gebonden aan een datum en dagdeel. Met een voltarief e-ticket of combiticket hoeft u niet langs de kassa.

Wat moet ik doen als ik mijn e-ticket niet heb ontvangen?
Heeft u een e-ticket besteld, maar het ticket niet ontvangen? Het kan zijn dat de mail in de spam-inbox terecht is gekomen. Is de mail óók daar niet te vinden? Neem dan contact op via shop@hermitage.nl. Onze collega's zoeken graag het ticket voor uw op.

Wat moet ik doen als ik mijn tickets niet heb ontvangen, maar wel een bevestigingsmail heb gekregen?
Heeft u wel een bevestigingsmail gekregen, maar zonder bijlage? Neem dan contact op met shop@hermitage.nl. Wij zoeken de tickets graag voor u op. Komt u de tentoonstelling bezoeken op de dag van uw bestelling? Laat dan uw betaalbewijs aan de kassa zien.

Is het mogelijk om mijn tickets met een timeslot te verplaatsen?
Ja, het is mogelijk om uw ticket naar een andere dag of timeslot te verplaatsen. Dit is mogelijk wanneer u uw tickets met een account heeft besteld. Het verplaatsen van uw tickets kan in uw persoonlijke account. Heeft u geen account aangemaakt? Neem dan contact op met shop@hermitage.nl voor het verplaatsen van uw tickets.

Is het nodig om de e-ticket(s) te printen?
E-tickets kunnen ook gescand worden vanaf uw smartphone.

Wat is de toegangsprijs voor kinderen?
Kinderen t/m 11 jaar zijn gratis. U moet wel voor een kaartje langs de kassa. Er kan om legitimatie gevraagd worden. E-tickets voor kinderen worden niet online verkocht.

Kunnen e-tickets worden teruggenomen?
Nee, e-tickets worden niet teruggenomen. Dit is niet mogelijk.

TENTOONSTELLINGEN, EVENTS EN COLLECTIE

Is er een vaste collectie in de Hermitage Amsterdam?
In de Hermitage zijn altijd meerdere prachtige tentoonstellingen te bewonderen. We beheren geen eigen kunstcollectie, maar organiseren tentoonstellingen exclusief uit de collectie van de Hermitage St.-Petersburg. Deze tentoonstellingen zijn te zien in de Hermitagevleugel van het gebouw (anno 1683). In de Amsterdamvleugel zijn er tentoonstellingen te zien van Museum Het Dolhuys (Outsider Art Museum) en van het Amsterdam Museum samen met het Rijksmuseum (Groepsportretten van de 17e eeuw). Onderdeel van deze laatste tentoonstelling zijn de indrukwekkende kerkzaal, een aantal historische stijlkamers en de audiovisuele presentatie Panorama Amsterdam.

Is er een audiotour?
U krijgt een gratis audiotour bij de Hermitagetentoonstelling en bij Groepsportretten van de 17e eeuw. De audiotour vormt een belangrijk onderdeel van beide tentoonstellingen en biedt een verdiepend perspectief. U kunt uw audiotour ophalen bij het begin van de tentoonstelling en na afloop van uw bezoek weer inleveren bij diverse punten in de foyer. Verkrijgbaar in het Nederlands en Engels.

Goed om te weten
De Plantage Amsterdam
Vragen?

Hermitage Amsterdam tijdelijk gesloten

Volgens het advies van de overheid in het kader van de maatregelen tegen het Coronavirus.