©
Foto: Eva Bloem

Plan uw bezoek

Informatie over uw bezoek

Een veilig bezoek aan de Hermitage

INFORMATIE OVER UW BEZOEK

Is de Hermitage open, heb ik een coronatoegangsbewijs nodig? 
De Hermitage Amsterdam is van woensdag t/m zondag geopend. Vanaf zaterdag 6 november is het tonen van een coronatoegangsbewijs + identiteitsbewijs verplicht. Klik hier voor meer informatie over openingstijden en e-tickets.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens mijn bezoek?
Vanaf zaterdag 6 november is het niet verplicht een mondkapje te dragen in musea, ook niet in de Hermitage Amsterdam. Voor een veilig en rustig bezoek is in de Hermitage al het volgende geregeld: desinfectiezuilen overal in het gebouw, lockers i.p.v. garderobe, eenrichtingsverkeer in het gebouw. Door het accepteren van de Algemene voorwaarden van de Hermitage Amsterdam stemt u in met maatregelen.

Belangrijk: vooraf reserveren van e-ticket is aanbevolen i.v.m. beperkt aantal beschikbare tickets. 
Met een vooraf gereserveerd online e-ticket bent u verzekerd van uw gewenste starttijd en een snelle toegang. Timeslots zijn ingevoerd om de bezoekersstromen goed te kunnen reguleren. De tickets zijn online verkrijgbaar via de webshop. Aan de kassa worden tickets verkocht, maar het kan zijn dat tijdslots zijn uitverkocht en geldt een wachttijd. Heeft u vragen over het reserveren? Onze receptie helpt u graag verder. De receptie is bereikbaar op 020 530 8755.

Heeft u een ticket gekocht maar kunt u toch niet komen?
Laat het ons dan graag op tijd weten, zodat een andere bezoeker gebruik kan maken van uw plek. Ook als u bijvoorbeeld een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart heeft. Wilt u liever op een andere dag komen? Dan helpen wij u graag met het omboeken van uw ticket. Neem contact op via 020 530 8755 of shop@hermitage.nl (bereikbaar op werkdagen tussen 9 - 17 uur).

Kan ik bij de kassa nog tickets kopen?
Ja, tickets zijn ook verkrijgbaar bij de kassa. Maar vanwege het beperkte aantal tickets kan zijn dat de tijdslots bij binnenkomst volgeboekt zijn. In dat geval geldt er een wachttijd. Klik hier voor meer informatie over e-tickets en timeslots.

Kan ik met cash betalen in het museum?
Nee, het is niet mogelijk om met cash te betalen in het museum. Bij de Museumshop, kassa en het restaurant kan er alleen betaald worden per pin.

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik de Hermitage Amsterdam ga bezoeken?
Vanaf 6 november dient u bij binnenkomst uw coronatoegangsbewijs te laten zien. Daarnaast zijn er door het hele gebouw uitgebreide corona-maatregelen ingevoerd, zodat bezoekers een veilige en rustige ervaring kunnen beleven. Door middel van een eenrichtings-looproute en aangewezen rustpunten kunnen bezoekers afstand van elkaar houden. Voorts is de audiotour beschikbaar via een speciale app en er zijn diverse zuilen met desinfectiemiddelen aanwezig.

Waar kan ik de plattegrond bekijken?
De Hermitage hanteert een aangepaste route wegens de coronamaatregelen. Bekijk hier de plattegrond ter voorbereiding van uw bezoek.

Kan ik gebruik maken van de audiotour?
Ja, de audiotour is inbegrepen bij een ticket. Via deze link is de audiotour op uw smartphone/tablet te beluisteren. Neem uw eigen headset of oordopjes mee. 

Geen smartphone? Vraag dan in het museum een van onze medewerkers om assistentie. Audiotours zijn beperkt beschikbaar op aanvraag. Deze worden na gebruik grondig gereinigd.

Is er een garderobe waar ik mijn jas kan ophangen?
U kunt gebruik maken van selfservice lockers voor het opbergen van spullen. De lockers kunt u voor en na gebruik zelf schoon te maken, desinfectiemiddelen zijn aanwezig.

Kan ik gebruik maken van de toiletten?
Ja, toiletten zijn beschikbaar. Wel zijn er maatregelen getroffen om de logistiek te organiseren. Zo zijn er per toiletgroep een maximaal aantal personen toegestaan. Toiletten voor mindervaliden zijn toegankelijk. Deze bevinden zich op de begane grond en de eerste etage.  

Hoe kom ik bij de Hermitage Amsterdam?
Bij de Hermitage Amsterdam zijn twee parkeergarages op loopafstand, onder de Nationale Opera & Ballet en in de Valkenburgerstraat. Ook is er voldoende fietsparkeergelegenheid direct rondom de Hermitage aan de Amstel en bij de ingang Nieuwe Keizersgracht. Klik hier voor meer informatie. Tip: parkeer tegen een voordelig dagtarief van € 20,- bij parkeergarage Waterlooplein door vooraf online de parkeerplaats te boeken op https://www.p1.nl/boeken.

Hoe neem ik contact met jullie op?
Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met onze receptie via mail@hermitage.nl of 020 530 8755 (tijdens kantoortijden).

Wat zijn de openingstijden van de Museumshop en het Café-restaurant?
De Museumshop is geopend van 10.30 tot 17.30 uur. Ook het Café-Restaurant is geopend. Het is niet noodzakelijk om een reservering te maken voor het restaurant.

Mag ik fotograferen in het museum?
Ja, het is weer toegestaan om in het museum te fotograferen máár zonder flits. Heeft u voor professioneel gebruik beeld nodig, dan kunt u een mail sturen naar pressoffice@hermitage.nl.

Mag mijn hond mee?
Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan, met uitzondering van een geregistreerde hulphond.

Zijn er faciliteiten voor mindervaliden?
Het museum is zeer toegankelijk voor mindervaliden. Alle zalen, liften en overige faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk en er zijn drie invalidentoiletten aanwezig. Ook kunt u een rolstoel en/of een mindervalidenparkeerplaats reserveren via mail@hermitage.nl. Kijk hier voor meer informatie. 

Ik ben iets kwijt geraakt in het museum! Tot wie kan ik mij wenden?
Voor deze en andere vragen kunt u bellen met +31 (0)20 530 87 55 (tijdens kantoortijden).

E-TICKETS & BESTELLINGEN

Is het noodzakelijk voorafgaand aan een bezoek online tickets te kopen?
De tentoonstellingen zijn toegankelijk met een e-ticket voor een bepaalde datum en tijdsperiode. Bij de kassa is een beperkt aantal tickets verkrijgbaar. We raden u aan vooraf op onze website een e-ticket te kopen, vanwege de beperkte capaciteit kan het zijn dat een timeslot is uitverkocht. Met een e-ticket bent u verzekerd van een plek. Door te werken met timeslots kunnen wij ervoor zorgen dat iedereen een veilig, rustig en prettig bezoek kan brengen aan de tentoonstelling.

Kan ik bij de kassa nog tickets kopen?
Ja, bij de kassa is een beperkt aantal tickets te koop. Echter adviseren wij u een e-ticket te kopen op onze website. Zo bent u verzekerd van een plek. Vanwege de beperkte capaciteit kan het namelijk zijn dat bepaalde timeslot zijn uitverkocht.

Is het mogelijk om mijn e-ticket(s) te verplaatsen naar een andere datum/tijdstip?
Ja, dat is mogelijk. Neem hiervoor contact op met shop@hermitage.nl. Stuur hierbij graag uw e-ticket mee en de nieuwe (gewenste) datum + tijdstip voor uw bezoek. Heeft u een account aangemaakt in de ticketshop? Dan kunt u hier zelf uw tickets verplaatsen.

Op mijn e-ticket staat een timeslot vermeld. Wat betekent ‘binnenkomst tussen’?
Dit betekent dat je tussen de twee genoemde tijdstippen naar binnen kunt. Bij latere of eerdere aankomst dan het gekozen timeslot kan de toegang helaas niet worden gegarandeerd.

Heeft u een e-ticket besteld en géén e-mail ontvangen?
Controleer dan uw spambox of ongewenste mail. Mocht de mail ook hier niet te vinden zijn, neem dan contact op met ons via mail@hermitage.nl. Wij helpen u graag verder.

Heeft u een ticket besteld en wél een e-mail ontvangen, maar zonder bijlage?
Neem dan contact op met ons via mail@hermitage.nl, Komt u op dezelfde dag dat u het ticket hebt besteld de tentoonstelling bezoeken? Dan kunt u wél naar onze kassa komen. De baliemedewerkers helpen u graag verder. Zorg er dan wel voor dat u het e-mailbericht kan tonen.

Is het nodig om de e-ticket(s) te printen?
Nee, dit is niet noodzakelijk. E-tickets kunnen ook gescand worden vanaf de smartphone.

Kunnen bestelde e-tickets retour worden genomen?
Nee, helaas kunnen we online bestelde tickets niet terugnemen.

Andere vragen over uw e-ticket?
Neem dan contact op met de receptie via mail@hermitage.nl of 020 530 8755 (tijdens kantoortijden).

TENTOONSTELLINGEN, EVENTS EN COLLECTIE

Is er een vaste collectie in de Hermitage Amsterdam?
In de Hermitage zijn altijd meerdere prachtige tentoonstellingen te bewonderen. We beheren geen eigen kunstcollectie, maar organiseren tentoonstellingen exclusief uit de collectie van de Hermitage St.-Petersburg. Deze tentoonstellingen zijn te zien in de Hermitagevleugel van het gebouw (anno 1683). In de Amsterdamvleugel zijn er tentoonstellingen te zien van Museum van de Geest | Dolhuys (Museum van de Geest | Outsider Art) en van het Amsterdam Museum samen met het Rijksmuseum (Groepsportretten van de 17e eeuw). Onderdeel van deze laatste tentoonstelling zijn de indrukwekkende kerkzaal, een aantal historische stijlkamers en de audiovisuele presentatie Panorama Amsterdam.

Is er een audiotour?
U krijgt een gratis audiotour bij de Hermitagetentoonstelling en bij Groepsportretten van de 17e eeuw. De audiotour vormt een belangrijk onderdeel van beide tentoonstellingen en biedt een verdiepend perspectief. U kunt uw audiotour ophalen bij het begin van de tentoonstelling en na afloop van uw bezoek weer inleveren bij diverse punten in de foyer. Verkrijgbaar in het Nederlands en Engels.

Openingstijden
en prijzen
Boek online tickets
Kinderen t/m 11 jaar gratis!
Uw reis naar de Hermitage
Groepsbezoek
Een dagje Hermitage
Families
Scholen
Café-Restaurant Hermitage
Museumshop
De Binnentuin
Speciale voorzieningen
Goed om te weten
De Plantage Amsterdam
Vragen?

Op 26 en 27 november is het café-restaurant gesloten i.v.m. een congres.

U kunt in het pop-up café in de kerkzaal terecht voor heerlijke koffie, thee e.d.