©
Sam Tobiana

17 april
— 26 juni
Dutch Heritage Amsterdam
Nu te zien: topstuk Het Gele Huis (De straat) van Vincent van Gogh
Het bekende museum aan de Amstel presenteert een vierdelige serie focustentoonstellingen waarin telkens één topstuk uit een toonaangevende Nederlandse collectie wordt uitgelicht. Welkom bij de tweede editie van Dutch Heritage Amsterdam. Het meesterwerk ‘Het Gele Huis (De straat)’ van Vincent van Gogh, uit de beroemde collectie van het Van Gogh Museum, is te zien vanaf dinsdag 17 mei tot en met zondag 26 juni 2022. Het Gele Huis (De straat) is een van de publiekslievelingen uit het Van Gogh Museum en wordt op bijzondere wijze getoond. Hoogtepunt is natuurlijk het meesterwerk zelf, maar er is meer te zien én ontdekken.
Agenda
Bekijk hier de activiteiten tijdens Dutch Heritage Amsterdam.

Agenda

Bekijk op deze pagina de activiteiten tijdens de eerste editie van Dutch Heritage Amsterdam.

Iedere zaterdag: instaprondleiding

Ga op zaterdag mee met de gratis instaprondleiding! Start om 13 uur. Een gids vertelt je alle ins- en outs over de nieuwe focustentoonstelling Dutch Heritage Amsterdam en laat je de oude keuken in het museum zien. Toegang is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling Dutch Heritage Amsterdam.

13 mei: Instaplezing 

  • Wanneer? 13 mei
  • Tijdstip? 14 tot 15 uur
  • Locatie? Verzamelen in de foyer van het museum. De kunsthistoricus neemt je mee naar de ruimte waar de lezing wordt gegeven
  • Prijs? Gratis toegankelijk met een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling Dutch Heritage Amsterdam

In deze gratis lezingen vertelt een kunsthistoricus over het eerste meesterwerk dat te zien is in de focustentoonstelling Dutch Heritage Amsterdam. Leer meer over de techniek en de symboliek in het werk van deze Hollandse meester uit de zeventiende eeuw. Toegang is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling Dutch Heritage Amsterdam.

5 juni: theatervoorstelling Wittgensteins minnares, een soort bagage

Wittgensteins minnares, een soort bagage

Marlies Heuer (actrice) en Jan Kuijken (muzikant) met een ontroerende en geestige voorstelling over Wittgensteins minnares. Deze voorstelling hoort in een ruimte waar zij omringd worden door kunst als decor, en vindt plaats in de tentoonstelling Dutch Heritage Amsterdam. 

  • Wanneer? Zondag 5 juni
  • Tijdstip? De voorstelling is van 17 - 18 uur in de tentoonstelling Dutch Heritage Amsterdam. Met een ticket kan je ook voorafgaand (vanaf 16 uur) aan de voorstelling de tentoonstelling bezoeken. Je bent dus van harte welkom om eerder te komen! 
  • Locatie? In de tentoonstellingszaal
  • Prijs? De theatervoorstelling is gratis toegankelijk met een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling Dutch Heritage Amsterdam

Plan uw bezoek
Museumshop
Activiteiten
Agenda
Plan uw bezoek
Openingstijden
en prijzen
©
Ilja Repin, Portrait of tsar Nicholas II, 1895, oil on canvas © State Hermitage Museum, St Petersburg
Verdieping
Over het meesterwerk

Het museum is OPEN!

Nu te zien: Het Gele Huis van Vincent van Gogh.