Tentoonstellingen

14 september
— 15 maart 2020
Juwelen!
Schitteren aan het Russische hof
Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. Honderden daaruit schitteren in Juwelen! Samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteren zij twee eeuwen mode en juwelen, gedragen door de high society aan het Russische hof in St.-Petersburg. Ontmoet de flamboyante keizerinnen Anna, Elisabeth en Catharina de Grote, maar ook de grootvorsten, tsarina’s en adellijke fashionista’s uit de negentiende en vroege twintigste eeuw. Bij bals en partijen droegen zij de meest schitterende kostuums. Daar kozen ze juwelen bij die hun identiteit, smaak, afkomst en rijkdom toonden. Ze werden besteld bij toonaangevende juwelenhuizen als Cartier, Tiffany en natuurlijk hofleverancier Fabergé. Veel sieraden gingen verloren na de Russische Revolutie. In Juwelen! schitteren bewaard gebleven topstukken in het decor van balzalen en boudoirs zoals in het Winterpaleis van de tsaren.
Nu te zien
Groepsportretten van de 17e eeuw
30 groepsportretten uit de 17e eeuw afkomstig uit de collecties van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum.
Nu te zien
Outsider Art Museum
Het Outsider Art Museum laat verrassende, ongepolijste kunst zien van mensen met een bijzondere achtergrond.
Nu te zien
ABN AMRO Kunstprijs

Helen Verhoeven, winnaar achtste editie ABN AMRO Kunstprijs

28 maart t/m 5 januari 2020

Expositie Schamerkat door Helen Verhoeven

Vanaf 28 maart 2019 is de tentoonstelling Schamerkat van Helen Verhoeven, winnaar van de achtste editie van de ABN AMRO Kunstprijs, te zien in de Hermitage Amsterdam. Verhoeven maakte tientallen nieuwe, zeer gevarieerde werken voor deze installatie en reageert hiermee op De schatkamer!, de naastgelegen tentoonstelling met meesterwerken uit 25.000 jaar kunstgeschiedenis. 

De diversiteit van deze tentoonstelling zette Verhoeven aan tot het maken van een eigen microverzameling die bestaat uit schilderijen, glas-in-loodwerken, neonkunst, textiel, keramiek, stopmotionfilm en sculpturen. Verhoeven flirt graag met verschillende kunsthistorische tradities en botsende stijlen. Doordat ze in Schamerkat eeuwenoude thema’s over man en vrouw, klassieke schoonheid en macht en onmacht koppelt aan de actualiteit, rekt ze het besef van tijd en ruimte op.

De tentoonstelling Schamerkat is vanaf 28 maart t/m 5 januari 2020 te zien in de Hermitage en gratis toegankelijk met een entreebewijs voor De schatkamer!. Tickets zijn hier online verkrijgbaar.

 

Nu te zien
Outsider Art Galerie
In de Galerie vinden wisselende exposities van outsider-kunstenaars plaats. In de Artotheek kunt u kunstwerken lenen.
©
Foto: Eva Bloem
Nu te zien
Panorama Amsterdam
Panorama Amsterdam, een verrassende attractie in de Hermitage Amsterdam!

Verwacht

Nu te zien: Juwelen!

Fast lane toegang? Koop dan nu online tickets!