©
Lucas Cranach I, Madonna met kind onder een appelboom, 1525–30. Olieverf op doek (overgezet van paneel)

Tentoonstellingen

©
Lucas Cranach I, Madonna met kind onder een appelboom, 1525–30. Olieverf op doek (overgezet van paneel)
2 februari
— 25 augustus
De schatkamer!
Meesterwerken uit de Hermitage
Koop nu uw kaartje voor jubileumtentoonstelling # 1, De schatkamer! en ontvang 20% korting op uw tentoonstellingskaartje voor jubileumtentoonstelling #2, Juwelen!. | De Hermitage Amsterdam bestaat 10 jaar! En dat vieren we met een duik in al die fenomenale collecties van de Hermitage in St.-Petersburg. U maakt een inspirerende reis langs bijzondere museumschatten uit de hele kunstgeschiedenis. Van puur gouden archeologische vondsten uit oude culturen, via sculpturen en kostbaarheden uit de Grieks/Romeinse tijd, tot hoogtepunten uit de schilderkunst met grote namen als Da Vinci, Dürer, Van Dyck, Matisse, Rembrandt, Tintoretto, Velázquez en Van der Weyden. Ruim tweehonderd kunstwerken vormen voor even een ware schatkamer in de Hermitage Amsterdam. Een reis door de kunstgeschiedenis, een unicum in Nederland!
Nu te zien
Hollanders van de Gouden Eeuw
30 groepsportretten uit de 17de eeuw afkomstig uit de collecties van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum.
Nu te zien
Outsider Art Museum
Het Outsider Art Museum laat verrassende, ongepolijste kunst zien van mensen met een bijzondere achtergrond.
Nu te zien
ABN AMRO Kunstprijs

Helen Verhoeven, winnaar achtste editie ABN AMRO Kunstprijs

28 maart t/m 5 januari 2020

Expositie Schamerkat door Helen Verhoeven

Vanaf 28 maart 2019 is de tentoonstelling Schamerkat van Helen Verhoeven, winnaar van de achtste editie van de ABN AMRO Kunstprijs, te zien in de Hermitage Amsterdam. Verhoeven maakte tientallen nieuwe, zeer gevarieerde werken voor deze installatie en reageert hiermee op De schatkamer!, de naastgelegen tentoonstelling met meesterwerken uit 25.000 jaar kunstgeschiedenis. 

De diversiteit van deze tentoonstelling zette Verhoeven aan tot het maken van een eigen microverzameling die bestaat uit schilderijen, glas-in-loodwerken, neonkunst, textiel, keramiek, stopmotionfilm en sculpturen. Verhoeven flirt graag met verschillende kunsthistorische tradities en botsende stijlen. Doordat ze in Schamerkat eeuwenoude thema’s over man en vrouw, klassieke schoonheid en macht en onmacht koppelt aan de actualiteit, rekt ze het besef van tijd en ruimte op.

De tentoonstelling Schamerkat is vanaf 28 maart t/m 5 januari 2020 te zien in de Hermitage en gratis toegankelijk met een entreebewijs voor De schatkamer!. Tickets zijn hier online verkrijgbaar.

 

Nu te zien
Outsider Art Galerie
In de Galerie vinden wisselende exposities van outsider-kunstenaars plaats. In de Artotheek kunt u kunstwerken lenen.
©
Foto Ilja Huner
Nu te zien
Panorama Amsterdam
Panorama Amsterdam, een nieuwe attractie in de Hermitage Amsterdam!

Verwacht

Verwacht
Juwelen!
14 september 2019 - 15 maart 2020

Jazz at the Plantage

Iedere zaterdag in de binnentuin | 16 - 18 uur | Gratis toegang