Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
Foto Eva Bloem

Tentoonstellingen

16 september
— 20 mei 2024
Julius Caesar
Ik kwam, ik zag en ging ten onder
Met de titel ‘Julius Caesar, Ik kwam, ik zag en ging ten onder’ brengen wij onze allereerste tentoonstelling in H'ART Museum over Julius Caesar. Via een unieke collectie van bijna 150 historische objecten, beleef je dit spannende verhaal uit de wereldgeschiedenis en volg je het bewogen leven van Caesar. Van zijn beroemde opkomst als gewone Romeinse burger tot gelauwerde generaal, helemaal tot aan zijn beruchte ondergang en uiteindelijk tot zijn moord. Ontdek alles over zijn verbond (en affaire) met Cleopatra en hun nalatenschap. Caesar veroorzaakte een culturele golfbeweging en inspireerde van Shakespeare tot in hedendaagse films. Terwijl je langs de artefacten reist, ontrafel je de mythen rond zijn persoon en kom je dichter bij de realiteit van zijn heerschappij, zijn overwinning, alle hoogtepunten maar ook de duistere kanten van zijn levensreis. Onze wens is dat je uiteindelijk zelf kunt beslissen wie Caesar is, en wat hij betekent in de wereld van vandaag. De tentoonstelling loopt van zaterdag 16 september 2023 tot en met maandag 20 mei 2024.
©
Groepsportret, Raquel van Haver, 2020, foto Amsterdam Museum
Nu te zien
Amsterdam Museum in H'ART Museum
Nu te zien
Museum van de Geest | Outsider Art
Ongepolijste kunst van mensen met een bijzondere achtergrond.
Nu te zien
Outsider Art Galerie: Nieuwe oogst
In de Galerie vinden wisselende exposities van outsider-kunstenaars plaats. In de Artotheek kan je kunstwerken lenen.

Nieuwe oogst

Een selectie van de mooiste tekeningen, schilderijen en vers gestookte raku keramiek.

Iedere woensdagochtend doen de kunstenaars van Outsider Art een workshop tekenen en schilderen onder de bezielende leiding van een vrijwilliger en begeleider. Met oefeningen en opdrachten worden de grenzen van de kunst opgezocht en opgerekt. Spatten, vegen, inkt, verf, potlood, pastel, zwart wit of juist kleur. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is geprobeerd. Soms geïnspireerd door een museumbezoek, maar ook de eigen verbeelding wordt op de proef gesteld. De beste en spannendste werken zijn nu te zien in de galerie. Een walhalla voor kunstliefhebbers!

Het keramiekatelier van Bijzonder Amsterdams gaat ieder jaar op raku-stook-werkweek. Dit is een hele belevenis, vuurrood en kokend heet worden de werkstukken uit open vuurtjes of primitieve oventjes gehaald om daarna aan de lucht af te koelen waarna ze in een bak met zaagsel worden gelegd. Door de plotselinge temperatuurdaling barst het glazuur en het verbrande zaagsel geeft de typische zwart omrande barstjes. Hollandse koetjes en schaapjes, wonderlijke wezens en nog veel meer rakuplezier is te zien in deze tentoonstelling!

Praktische informatie

  • Locatie: Outsider Art Galerie
  • Tijden: woensdag t/m zaterdag van 12.00 - 17.00 uur. 
  • Nu te zien tot en met zaterdag 25 november 2023

Outsider Art Galerie

In de galerie vinden wisselende exposities plaats van bekende en minder bekende outsiders uit Amsterdam, maar ook uit de rest van Nederland en Europa. Je vindt er onder meer schilderijen, tekeningen, grafiek, keramiek, beeldhouwwerk, collages, foto’s en textielkunst. De galerie is gratis toegankelijk en alle werken zijn te koop.

De Outsider Art Galerie is in 2016 opgericht op initiatief van zorgorganisatie Cordaan, H'ART Museum en museum het Dolhuys uit Haarlem.

De kunstenaars van de Outsider Art Galerie zijn een beetje ‘anders’. Vaak hebben ze een verstandelijke of psychische beperking. Ze denken niet commercieel en reflecteren niet op bestaande kunststromingen. De kunst komt rechtstreeks naar boven borrelen, zit in hun hoofd en móet eruit. Hun werk is boeiend, veelzijdig en heel puur. De Outsider Art Galerie biedt een volwaardig kunstpodium voor deze kleurrijke kunstenaars. En nu eens niet binnen de muren van een zorgorganisatie, maar in een inspirerende museale omgeving.

Outsider Art Ateliers

Een groep van vijftien Outsider-kunstenaars werkt dagelijks aan haar kunstwerken in de boven de galerie gelegen Outsider Art Ateliers. In deze ateliers kunnen bedrijven of groepen particulieren kunstworkshops volgen, geleid door één van de Outsider-kunstenaars.

Outsider Art Artotheek

In de Outsider Art Artotheek (gratis toegankelijk) kan je kunst lenen. Voor meer informatie over lenen, rondleidingen en/of workshops kijk op onze pagina: outsiderartgalerie.nl.

Like de Outsider Art Facebookpagina.  

Aankomende tentoonstellingen:

Nu te zien
ABN AMRO Kunstprijs
ABN AMRO Kunstprijswinnaar Mounira Al Solh toont nieuwe installatie in H’ART Museum

Hermitage is H'ART Museum

Great art sparks hearts