©
Roy Beusker Fotografie

1 juni
— 31 december
OPEN
Met drie tentoonstellingen: Juwelen!, Groepsportretten van de 17e eeuw en WOEST!
De Hermitage Amsterdam heropent de deuren voor het publiek op maandag 1 juni. Te zien zijn drie grote tentoonstellingen: Juwelen! Schitteren aan het Russische hof (verlengd!), Groepsportretten van de 17e eeuw en Willem van Genk: WOEST. Door het hele gebouw zijn uitgebreide corona-maatregelen ingevoerd, zodat u een veilige en rustige één-op-één ervaring met de kunstwerken kunt beleven. De tentoonstellingen zijn uitsluitend toegankelijk met een online e-ticket. Timeslots zijn ingevoerd om de bezoekersstromen goed te kunnen reguleren. De tickets zijn online verkrijgbaar via de webshop. Om direct contact te vermijden worden er geen tickets aan de kassa verkocht.
Nieuws
Hermitage Amsterdam geopend
©
Ilja Repin, Portrait of tsar Nicholas II, 1895, oil on canvas © State Hermitage Museum, St Petersburg
Welkom terug!
Plan uw bezoek
Veel gestelde vragen
Nu te zien
Groepsportretten van de 17e eeuw
30 groepsportretten uit de 17e eeuw afkomstig van het Amsterdam Museum & Rijksmuseum. Tijdelijk: Hollandse Meesters Her-Zien.
Activiteiten
Programma
Nu te zien
Outsider Art Museum
Het Outsider Art Museum laat verrassende, ongepolijste kunst zien van mensen met een bijzondere achtergrond.
©
Ilja Repin, Portrait of tsar Nicholas II, 1895, oil on canvas © State Hermitage Museum, St Petersburg
Verdieping
Het sprookje van Finist de Tovervalk door Thera Coppens

Het sprookje van Finist de Tovervalk voorgedragen door Thera Coppens

Verhalen vertellen is iets wat mensen al decennia lang doen. Rondom kampvuren verzamelden mensen zich om mythen en legenden te horen. Hedendaagse sprookjes zijn overblijfselen van deze volkslegenden. Ook de Russen kennen eigen volkslegenden. In deze video draagt schrijfster Thera Coppens het sprookje van Finist de Tovervalk voor. Het is een eeuwenoud verhaal over liefde, dat uiteindelijk alles zal overwinnen, hoe lastig dat ook is.

Over Thera Coppens
Thera Coppens geeft regelmatig lezingen in de Hermitage Amsterdam. Ze schreef vele historische boeken, waaronder Marie Cornélie. Ook is zij bekend van Marie Cornélie dagboek van de reis naar het hof Sint Petersburg 1824 - 1825Dageraad van Oranje Nassau en Hortense de vergeten koningin van Holland.

Meer weten over Thera Coppens en haar boeken? Bekijk dan hier haar website.

Nu te zien in 'Juwelen!': twee nieuwe topstukken

Een bijzondere kersenbroche van hofjuwelier Bolin, en een presentatiegeschenk met foto van tsaar Nicolaas II van Fabergé.