Winterpaleis aan de Amstel

De Hermitage Amsterdam – het Winterpaleis aan de Amstel – is vanaf donderdag 9 december tot en met zondag 9 januari dé warme winterbestemming voor het hele gezin! Met natuurlijk weer de vijf meter hoge kerstboom met honderden lampjes en talloze kerstballen, drie grote kunsttentoonstellingen - met de allerlaatste kans voor Romanovs in de ban van de ridders - en van 9 t/m 12 december het jaarlijks terugkerende festival Winteravonden aan de Amstel, waarin gerenommeerde musici uit Rusland en Nederland prachtige Russische kamermuziek brengen. In het Café-Restaurant wordt glühwein en wintersoep geserveerd en voor de kleintjes is er een feestelijk kindermenu. Aan de knutseltafel kan iedereen zelf maskers maken en kleurplaten inkleuren!

Kidsproof

De Hermitage is onlangs door de Museumvereniging Kidsproof verklaard, voor onder andere de veelgewaardeerde activiteiten voor alle leeftijden zoals Drakenspeurtocht, Grand Art Game en de hashtag tour met Tom Hoffman. De Ridder-tetnoonstelling is dan ook een bezoek waard voor alle leeftijden!

©
Foto: Eva Bloem

Drie tentoonstellingen

In de Hermitage vleugel is de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders te zien, en in de Amsterdam vleugel de tentoonstellingen Groepsportretten van de 17e eeuw van het Amsterdam Museum en de tentoonstelling Democracy van het Museum van de Geest | Dolhuys. 

©
Groepsportretten van de 17e eeuw

Winteravonden aan de Amstel

Dit jaar beleeft Winteravonden aan de Amstel alweer haar 9e editie in de Hermitage-Amsterdam. Een festival waarin Russische kamermuziek de rode draad is en gerenommeerde musici uit Rusland en Nederland worden samengebracht. Winteravonden aan de Amstel 2021 staat in het teken van Moskou-Parijs! Het werk van vernieuwer Diaghilev wordt als springplank gebruikt voor veel muzikaal en creatief talent in die periode: van componisten als Satie, Stravinsky en Prokofjev tot beeldend kunstenaars Picasso en Matisse. Voor tickets & programma zie winteravondenaandeamstel.nl.

Benieuwd naar onze activiteiten?

Van lezingen tot concerten