Publieksinformatie

In verband met Koningsdag zal de Hermitage Amsterdam op maandag 27 april 2015 gesloten zijn voor het publiek.
Onze excuses voor het ongemak.
Op dinsdag 28 april is de Hermitage weer geopend en bent u van harte welkom om de prachtige tentoonstellingen Alexander, Napoleon & Joséphine en Hollanders van de Gouden Eeuw te komen bewonderen.

Foto Janiek Dam

Alexander, Napoleon & Joséphine en Hollanders van de Gouden Eeuw

De nieuwe tentoonstelling Alexander, Napoleon & Joséphine is nu te zien in de Hermitage Amsterdam. Bovendien kunt u ook de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw bezoeken.

Dat zijn dus twee tentoonstellingen onder één dak! Een unieke gelegenheid!
Klik hier voor meer informatie over openingstijden en prijzen. Ook van combitickets.

Klik hier om naar de website te gaan van de Hollanders van de Gouden Eeuw.
Hollanders van de Gouden Eeuw is samengesteld door het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum, in nauwe samenwerking met de Hermitage Amsterdam.

Woensdag 29 april: avondlezing over Napoleon door Adam Zamoyski in Hermitage Amsterdam

De veelgeprezen historicus en bestsellerauteur van onder andere 1812. Napoleons fatale veldtocht naar Moskou signeert na de lezing

Woensdag 29 april om 20 uur geeft Adam Zamoyski, die een kort persbezoek aan Nederland brengt naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwste boek De fantoomterreur, een lezing over Napoleon in de Hermitage Amsterdam. Momenteel is hier de tentoonstelling Alexander, Napoleon & Joséphine, een verhaal van vriendschap, oorlog en kunst uit de Hermitage te zien, waarin het jaar 1812 een apart, dramatisch hoofdstuk vormt.

Adam Zamoyski is van Poolse komaf, werd geboren in New York, maar bracht het grootste deel van zijn leven in Engeland door. Vanwege zijn buitengewone talenkennis heeft hij toegang tot archiefmateriaal dat nooit eerder werd gebruikt. Hij publiceerde verschillende biografieën en (militair) historische werken. Zijn recentste boeken zijn de bestsellers 1812. Napoleons fatale veldtocht naar Moskou en De ondergang van Napoleon en het Congres van Wenen. Zijn nieuwste boek De fantoomterreur verschijnt deze week.

Speciaal voor deze avondlezing van Zamoyski zijn de tentoonstelling Alexander, Napoleon & Joséphine, Café-restaurant Neva en de Museumshop langer geopend, tot 20 uur.

Entree is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling (gratis met Museumkaart).
Reserveer hier.

Adam Zamoyski
1812. Napoleons fatale veldtocht naar Moskou

Bezoekers over Alexander, Napoleon en Joséphine

Bent u benieuwd wat bezoekers van Alexander, Napoleon & Joséphine vinden?
Kijk dan snel hier voor een aantal bezoekersrecensies.

Foto Evert Elzinga

Creatieve cursussen en workshops voor jong en oud
Geef je nu op en ontdek je eigen creatieve talent!

Workshops voor volwassenen tijdens Alexander, Napoleon & Joséphine

Klik hier voor meer informatie.
Aanmelden via educatie@hermitage.nl.

© State Hermitage Museum, St Petersburg

Voor iedere Amsterdammer een bol

De Hermitage Amsterdam is deelnemer van het Tulp Festival. Er staan weer prachtige potten met tulpen in de binnentuin. Mis het niet!

Meer informatie: tulpfestival.com.

Foto Janiek Dam

Hermitage Amsterdam opent tentoonstelling over drie grote namen:
Alexander, Napoleon & Joséphine, een verhaal van vriendschap, oorlog en kunst uit de Hermitage

28 maart – 8 november 2015

In het jaar dat de slag bij Waterloo van 1815 in heel Europa wordt herdacht zet de Hermitage Amsterdam de klok terug naar de beslissende jaren vóór Waterloo, de tijd van Napoleon Bonaparte en twee heel bijzondere en verschillende tijdgenoten: zijn grote liefde Joséphine en tsaar Alexander I, zijn vriend en vijand.
Aan de hand van ruim tweehonderd prachtige schilderijen, sculpturen, persoonlijke bezittingen, japonnen en uniformen, toegepaste kunstvoorwerpen en indrukwekkende wapens wordt het verhaal verteld van twee grote heersers en van female power. Vriendschap, oorlog, liefde en politiek staan centraal, maar ook Joséphines grootse kunstcollectie, met onder andere Hollandse en Italiaanse meesters als Potter, Van der Werff, Luini en Canova.

Lees meer

Foto Evert Elzinga

‘Hommage aan kunst – en natuurminnende Joséphine de Beauharnais in Hermitage en Hortus’

Napoleons keizerin komt tot leven door samenwerking Hermitage Amsterdam en Hortus Botanicus
Openingen op 28 maart 2015

Joséphine de Beauharnais (1763–1814) staat dit voorjaar centraal in de Amsterdamse Plantage, waar de buren Hermitage Amsterdam en Hortus Botanicus aandacht besteden aan deze feminiene legende. In dit samenwerkingsproject gaat de bezoeker mee naar het beroemde tuinpaleis van de keizerin, Château de Malmaison net buiten Parijs. Joséphine toverde het om tot een lusthof met een prachtige kunstcollectie en paradijselijke tuinen vol bijzondere bloemen, planten en vogels als zeldzame zwarte zwanen en struisvogels. Het was Napoleons favoriete hideaway en werd vrijwel direct na zijn nederlaag en verbanning een favoriete bestemming van de hoogste Europese adel, zoals de koning van Pruisen en niet in de laatste plaats tsaar Alexander van Rusland.

Lees meer

François Flameng, Feestelijke receptie in het Château de Malmaison in 1802, ca. 1894. Olieverf op doek, 106 x 139 cm
© State Hermitage Museum, St Petersburg

ABN AMRO Kunstprijs

De ABN AMRO Kunstprijs is terug van weggeweest. Vandaag is bekendgemaakt dat de vijfde editie van de ABN AMRO Kunstprijs is gewonnen door Melvin Moti (Rotterdam, 1977).

Lees meer

Melvin Moti, The Prisoner's Cinema, 2008, 35mm film, kleur, geen geluid, 22 min. Courtesy Meyer Riegger, Berlijn/Karlsruhe

Talentenexpositie Hermitage voor Kinderen

De talentenexpositie over de Hermitage voor Kinderen is te zien in de Hermitage Amsterdam.

Opening van de talentenexpositie door (v.l.n.r.) de directeur van het VSBfonds Joost van Lanschot, de directeur van de Hermitage Amsterdam Cathelijne Broers, leerling van de academieklas 2014 Thor Braun en Willie Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig.
Foto Janiek Dam

Museumspel van de BankGiro Loterij

De Hermitage Amsterdam is een museum dat zonder structurele overheidssubsidie tentoonstellingen organiseert. Onze inkomsten komen uit kaartverkoop, sponsoring, vriendendonaties en winkelverkoop. De BankGiro Loterij is vanaf het eerste begin een gulle gever geweest voor ons museum. Zonder deze steun waren we in 2009 niet zo feestelijk open gegaan.

De duizenden deelnemers aan de loterij zijn we dus veel dank verschuldigd. Wilt u ook meedoen? Wij maken het u makkelijk. Aan de kassa van de Hermitage Amsterdam krijgt u bij aankoop van een entreekaart een Museumspel van de BankGiro Loterij.

Door mee te spelen maakt u kans op mooie prijzen en ondersteunt u ons museum. Van elk verkocht lot komt 50% ten goede aan de Hermitage Amsterdam. Waar gebruiken wij dat geld voor? We zetten het in voor de Hermitage voor Kinderen.

Wilt u online meespelen? Klik dan op de afbeelding hieronder.

Studiecentrum

Het studiecentrum van de Hermitage Amsterdam is woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur voor iedereen én gratis toegankelijk. U kunt dus ook los van een bezoek aan de tentoonstelling de boeken- en beeldencollectie of de informatie op de computers raadplegen. In deze rustige ruimte kunt u in een van onze kunsttijdschriften bladeren of in The St. Petersburg Times lezen wat zich nu in Rusland afspeelt. Of kijken naar bijzondere beelden in ons filmarchief.

Filmprogramma

Op het grote scherm in het studiecentrum draait iedere woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur een filmprogramma.

Lees meer

Wifi

In het studiecentrum is er gratis toegang tot het internet. Kom met uw eigen laptop, smartphone of tablet en geniet van deze prettige en rustige ruimte!

Openingstijden: woensdag, zaterdag, zondag 13–17 uur

Voortgezet onderwijs

Het studiecentrum is ook het startpunt van de twee lesmodules die voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld zijn. Aan de hand van kijkkaarten leiden leerlingen elkaar door de tentoonstelling rond.

Meer informatie

Foto Jørgen Koopmanschap

Tentoonstellingsprogramma Hermitage Amsterdam

Hollanders van de Gouden EeuwTot eind 2016
Alexander, Napoleon & Joséphine
onder voorbehoud
28 maart – 8 november 2015
Schilders van Spanje
onder voorbehoud
5 december 2015 – 22 mei 2016

© State Hermitage Museum St Petersburg

Hermitage deze week

Foto Janiek Dam

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Partner Hermitage voor Kinderen
Internetpartner
Met dank aan

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag) en 25 december (Eerste Kerstdag)
Open op 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar reservations@guideid.com

Speurtocht
Alexander, Napoleon & Joséphine

Bij aanschaf van een kinderkaartje krijg je een speurtocht cadeau!
Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees meer

Creatieve cursussen en workshops voor jong en oud

Geef je nu op en ontdek je eigen creatieve talent!

Klik hier voor meer informatie.

Vacatures

Voor de afdeling Communicatie, Educatie & Marketing van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam zijn wij op zoek naar een stagiair(e) Relatiebeheer.

Lees meer

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten in de Hermitage Amsterdam? Meld u dan aan.

Rondleiding boeken?

Voor meer informatie klik hier.

Wifi

In de Hermitage Amsterdam is nu ook Wifi beschikbaar!
Network naam: Hermitage_public
Wachtwoord: hermitage

Verloren voorwerpen

Voor informatie over verloren voorwerpen kunt u mailen naar: verlorenvoorwerpen@hermitage.nl.

Rolstoelfaciliteiten

Alle zalen en faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk. Er zijn drie invalidentoiletten. Het gebouw heeft drie publieksliften. Het reserveren van rolstoelen of rollators is aan te raden, via boeking@hermitage.nl.

SLIM

Niemand kan zonder vrienden. Ook wij niet.

Daarom roepen wij u op Vriend te worden. Of Vriendin.
Zo steunt u de Hermitage Amsterdam.
En de vele, vele activiteiten die er plaatsvinden.
Aan de boorden van de Amstel.
En de zijarm Nieuwe Herengracht.

Voorstellen

Café-restaurant Neva

Café-restaurant Neva is gevestigd in de Tuinvleugel van de Hermitage Amsterdam, boven de entreefoyer. Het heeft zijn naam te danken aan rivier die door St.-Petersburg stroomt en waarlangs de Hermitage zich bevindt. In Neva komen kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samen.

Openingstijden Neva

Dagelijks 10–17.30 uur

Reserveren

020 530 74 83
reservering@neva.nl
Voor groepsreserveringen of evenementen kan contact worden opgenomen met events@neva.nl of 020 530 87 59.

Lees meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.