De Hermitage voor Kinderen zoekt kunstliefhebbers die willen investeren in de toekomst

Na de opening van de Hermitage Amsterdam in 2009 is de Hermitage voor Kinderen in korte tijd uitgegroeid tot een bijzondere parel aan het water. Inmiddels hebben al 60.000 leerlingen deelgenomen aan het educatieve programma. De ambitie is om in de komende 10 jaar nog 100.000 leerlingen te ontvangen.

Hoe kunt u de Hermitage voor Kinderen steunen?

Voor ons meerjarige programma zijn wij op zoek naar partners en particulieren die de Hermitage voor Kinderen meerdere jaren willen steunen.
U kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat één basisschoolklas op bezoek kan komen in de Hermitage voor Kinderen of dat we het meerjarenprogramma kunnen aanbieden aan veertig gescoute talenten. Die kunnen dan een vierenhalf jaar durend kunstonderwijsprogramma volgen dat uitzonderlijk is in Nederland.
Natuurlijk ontvangt u als schenker mooie tegenprestaties. Hieronder leest u precies wat de mogelijkheden en de privileges zijn.

Met een schenking van € 2.500 per jaar kan 1 klas van een basisschool deelnemen aan de Hermitage voor Kinderen. Om u persoonlijk te bedanken nodigen wij u uit voor de afstudeerceremonie van de talenten. Ook kunt u aanwezig zijn op de vip-openingen van alle tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam.

Met een schenking van € 5.000 per jaar kunnen 40 talenten zich verder ontwikkelen in het Atelier en de Academie van de Hermitage voor Kinderen. Om u persoonlijk te bedanken ontvangt u naast de bovengenoemde uitnodigingen ook een invitatie om met 5 personen deel te nemen aan een familieworkshop. In de periode van de overeenkomst organiseren wij een reis naar de Hermitage in St.-Petersburg (reiskosten voor eigen rekening).

Met een schenking van € 10.000 per jaar kunnen 80 talenten zich verder ontwikkelen in het Atelier en de Academie. Naast alle bovengenoemde privileges krijgt u het gebruiksrecht van de stijlvolle regentenkamer voor een exclusieve ontvangst met privébezoek aan de tentoonstelling.

Schenken met belastingvoordeel

Met een onderhandse overeenkomst steunt u de Hermitage voor Kinderen voor minimaal 5 jaar en mag u de schenking voor 125% aftrekken van de belasting. Als u hier klikt komt u bij de onderhandse overeenkomst van de Belastingdienst. U kunt ook contact opnemen met Jarri Sebestik, accountmanager particuliere giften, 020 530 87 55, dan helpt zij u graag bij het invullen van het formulier.

Eenmalige gift

Als u de Hermitage voor Kinderen eenmalig wilt steunen, dan kan dat natuurlijk ook. Het IBAN-nummer waar u de gift naar kunt overmaken is NL37 ABNA 0504 5887 53.

Klik op de afbeelding van de brochure voor meer informatie.

Bezoekersinformatie

De Museumwinkel is op maandag 22 februari de hele dag gesloten voor publiek in verband met de inventarisatie.
Onze excuses voor het ongemak.
Dinsdag 23 februari is de museumwinkel weer geopend en bent u weer van harte welkom.

Anna en Willem 200 jaar getrouwd!

Hermitage Amsterdam memoreert huwelijk Willem II en Anna Pavlovna met bruidsgeschenk en bijzondere tekening.
Te zien van 12 t/m 28 februari

Vlak na Valentijnsdag is het 200 jaar geleden dat de Nederlandse prins Willem, de latere koning Willem II (reg. 1840–49), in het huwelijk trad met Anna Pavlovna, zuster van tsaar Alexander I. Op 21 februari 1816 vond de bruiloft plaats in het Winterpaleis in St.-Petersburg. Ter gelegenheid van dit jubileum zijn vanaf vandaag uit de Koninklijke Verzamelingen in Den Haag een tekening van de intocht van het jonge paar in Amsterdam en een gouden zoutvat uit Rusland te zien. Het zoutvat komt uit de uitgebreide bruidsschat van Anna Pavlovna, met onder veel meer ook meubels, juwelen en een miljoen roebel. Ook in de Hermitage St Petersburg wordt het 200 jaar huwelijk van Anna Pavlovna en Willem II herdacht. Op vrijdag 19 februari wordt daarvoor een ceremonie gehouden in de kerk van het Winterpaleis.

Voordat Anna en Willem trouwden, moest de prins wel naar St.-Petersburg afreizen, want een Romanov mocht alleen huwen wanneer beide partijen elkaar hadden ontmoet en hadden ingestemd. Hoewel Anna zichzelf van hogere afkomst achtte, ging zij akkoord met de keuze voor de protestantse Willem. Volgens de huwelijksakte (ook te zien bij de opstelling) kon Anna haar Russisch-orthodoxe geloof behouden, maar zouden de kinderen een protestantse opvoeding krijgen. Het jonge paar ging wonen op Paleis Soestdijk, dat Willem kreeg voor zijn verdiensten in de Slag bij Waterloo in 1815. Het paleis deed Anna denken aan thuis, Pavlovsk bij St.-Petersburg. Net als dat paleis kreeg Soestdijk toen twee vleugels met zuilengalerijen en een grootse vestibule.

Op dit zoutvat staan de initialen van het tsarenpaar Paul I en Maria Fjodorovna en hun kinderen, onder wie Anna Pavlovna. Het was een geschenk van de inwoners van Moskou aan Paul ter ere van zijn kroning in 1796. Anna kreeg het zoutvat van haar ouders bij de bruiloft met prins Willem. In 1937 kregen prinses Juliana en prins Bernhard het weer als huwelijksgeschenk van koningin Wilhelmina.

Ritueel zoutvat uit de bruidsschat van Anna Pavlovna
Rusland, 1796
Goud, email

Spaanse Meesters en Hollanders van de
Gouden Eeuw

De tentoonstelling Spaanse Meesters is nu te zien in de Hermitage Amsterdam. Bovendien kunt u ook de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw bezoeken.

Dat zijn dus twee tentoonstellingen onder één dak! Een unieke gelegenheid!
Klik hier voor meer informatie over openingstijden en prijzen. Ook van combitickets.

Klik hier om naar de website te gaan van de Hollanders van de Gouden Eeuw.
Hollanders van de Gouden Eeuw is samengesteld door het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum, in nauwe samenwerking met de Hermitage Amsterdam.

Foto Evert Elzinga

Amsterdam, 5 februari 2016

Eerste Outsider Art Museum in Nederland

Museale erkenning voor opkomende stroming in de kunstwereld

Voor het eerst in Nederland komt er een Outsider Art Museum met toonaangevende kunstwerken van nationale en internationale Outsiderkunstenaars. Het museum wordt gevestigd in een nieuwe museale ruimte in de Hermitage Amsterdam. Dankzij een bijzondere samenwerking tussen museum Het Dolhuys in Haarlem, zorgorganisatie Cordaan en Hermitage Amsterdam wordt een omvangrijke Outsider Art-Collectie getoond aan een groot, internationaal publiek.

Het nieuwe museum gaat op 17 maart open en richt zich op actuele Outsider Art, afkomstig uit de groeiende collectie van Het Dolhuys. Het gaat om honderden werken van tientallen Engelse, Franse, Iraanse, Japanse en Nederlandse kunstenaars. Eén van de meest beroemde kunstenaars is Shinichi Sawada (1982); hij exposeerde op de Biënnale van Venetië in 2013 die toen voor een groot deel was gewijd aan Outsider Art. Het betekende de doorbraak van deze opkomende stroming in de internationale kunstwereld. Sawada maakt op een zeer perfectionistische manier beelden van keramiek.

Lees meer

v.l.n.r.
Keisuke Ishino, Girl, 35 x 20,7 x 4,5 cm, paper, oil-based marker, cellophane tape, 2011, Collection of the artist
Sawada, Zonder titel, 20 x 23,5 x 39 cm, keramiek, 2006-2010, Collectie Dolhuys
Derk Wessels, Portret Zwarte haren, 50 x 65 cm, vetkrijt op papier, 2011, Collectie Dolhuys

Amsterdam, 3 februari 2016

Beneficiënt Hermitage Amsterdam bedankt de BankGiro Loterij voor hun jaarlijkse bijdrage!

v.l.n.r.
Voorzitter Bestuur Hermitage aan de Amstel Prof. mr. Niels S.J. Koeman, Managing director BankGiro Loterij Marieke van Schaik en directeur Hermitage Amsterdam Cathelijne Broers
Foto Roy Beusker

Tentoonstelling Catharina de Grote ontrafelt leven en mythes van Europa’s grootste keizerin

18 juni 2016 tot en met 15 januari 2017

250 jaar nadat zij met een opzienbarende kunstaankoop de Hermitage stichtte, brengt de Hermitage Amsterdam in een rijke tentoonstelling het levensverhaal van Catharina de Grote, Europa’s langst regerende keizerin. Haar naam was altijd omgeven door superlatieven en mythes, vaak ook over haar intieme leven en de hofintriges. Sommige mythes horen inderdaad in het rijk der fabelen. Andere zijn helemaal geen mythes, want echt waar. Catharina de Grote (1729–1796) werd als 14-jarig Duitse prinses uitgehuwelijkt. Ze bereikte zelf de tsarentroon doordat ze haar echtgenoot, tsaar Peter III, aan de kant zette. Catharina zou de grootste tsarina aller tijden worden. Ze had een ambitieuze agenda, met hervormingen in het hele tsarenrijk. Ze keek en handelde vooruit. Ze kende tegenslagen, maar bracht vooral veel tot stand. Ze had een enorme passie voor kunst. Ze heeft meer betekend dan wie ook voor ’s werelds grootste kunstcollectie. Ze was een verlicht despoot, die correspondeerde met Voltaire en Diderot. Ze breidde haar rijk uit met een gebied zo groot als Frankrijk, inclusief de Krim. Ze had bij dat alles een fijne neus voor getalenteerde mensen om haar te helpen, zoals de gebroeders Orlov en haar belangrijkste minnaar, Potemkin. Ze was de diamant die zij zelf sleep.

Lees meer

Fjodor Rokotov naar Alexander Roslin, Portret van Catharina de Grote, 1780–90 (origineel 1777–78). Olieverf op doek
Vigilius Eriksen, Portret van Catharina de Grote te paard, 1762. Olieverf op doek
© State Hermitage Museum, St Petersburg

Spaanse Meesters uit de Hermitage

In opdracht van Artflix, the exposition experienc

Soundtrack DJ Von Rosenthal
Spaanse Meesters uit de Hermitage

Voor het eerst: een volledig muzikale audiotour!

Van opzwepende Spaanse orkest- en gitaarklanken tot devote hemelse tonen, op verzoek van de Hermitage Amsterdam heeft DJ Von Rosenthal (foto) een speciale Spaanse muziekmix gemaakt bij de tentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage.
Om de schilderijen auditief meer reliëf te geven hoort u prachtige muziek van onder meer Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo (Concierto de Aranjuez), Domenico Scarlatti, Paco de Lucía, maar ook gharnati: een kruisbestuiving van Moorse en Spaanse muziek.

‘Bij ieder muziekstuk heb je het gevoel dat Von Rosenthal je leidt, maar niet dwingt. De rest van het werk doen de schilderijen. Laat het maar binnenkomen.’ (Wieteke van Zeil in de Volkskrant, 30.11.2015)

Beluisteren via de muziekspeler met koptelefoon (gratis bij uw ticket)

Richt de muziekspeler als een afstandsbediening naar een muziekpunt. U hoeft geen toets in te drukken, de muziek zal automatisch starten. Er zijn 13 muziekpunten.
Ook thuis kunt u deze muziekmix beluisteren. Als u de muziekspeler registreert met uw emailadres, dan kunt u thuis de muziek per email ontvangen. Bij de audiobalie staat hiervoor een MapMyVisit console.

Of

Beluisteren via uw eigen smartphone

Download de app van Soundcloud of Mixcloud, dan kunt u de hele mix via streaming beluisteren
-soundcloud: zoek op ‘von rosenthal’, druk op play bij de Soundtrack Spaanse Meesters;
-mixcloud: login of maak een account aan. Zoek op ‘ von rosenthal’, druk op play bij de Soundtrack Spaanse Meesters.

Heeft u geen koptelefoon bij u, dan kunt u die vragen aan de balie.

Ook thuis kunt u deze muziekmix beluisteren, via
- soundcloud.com/von-rosenthal
- mixcloud.com/Vonrosenthaldelavegaz

DJ Von Rosenthal
Photo Ellis Faas

Art Square in de binnentuin van Hermitage Amsterdam

De zesde editie van Art Square wordt gehouden in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam. Van 14 tot en met 17 april 2016 zullen zich daar in en om een luxe paviljoen 30 (internationale) hedendaagse kunstenaars presenteren.

Een hommage aan de hedendaagse kunst, van abstract tot realistisch en van schilderijen tot aan plastiek en borstbeelden.
Art Square Amsterdam is het voorportaal van musea en (internationaal) gerenommeerde galeries. Art Square combineert de exclusiviteit van een galerie, de inhoudelijke kwaliteit van een museum en de intieme sfeer van een atelier. Van jong talent tot grote namen, onder wie STALE, Mary Kuiper en de beeldhouwers Noor Brandt en Sophia Harms.

De toegang voor Art Square is gratis, de openingstijden zijn gelijk aan die van de Hermitage Amsterdam (10–17 uur). Er is een gratis vip pick-up service voor gasten van omliggende hotels.

Meer informatie: artsquare-amsterdam.nl.

Foto's Art Square

Het Tulp Festival

Van oudsher is Amsterdam verbonden met de legendarische tulp, maar de laatste decennia is de bol steeds meer uit het straatbeeld verdwenen. Het Tulp Festival wil de tulp weer zichtbaar maken in de stad. De Hermitage Amsterdam is trotse deelnemer aan het Tulp Festival. Vanaf 1 april tot en met 30 april 2016 staan er weer prachtige potten met tulpen in onze binnentuin. Het zijn dit jaar de Hermitage, een oranje tulp, de Russian Princess en Alexander Pushkin, een paarse bloem met witte rand vernoemd naar de beroemde Russische dichter.
De binnentuin is uiteraard vrij toegankelijk (Amstel 51, 10–17 uur), voor het museum gelden de normale toegangstarieven (zie toegangsprijzen).
Meer informatie: tulpfestival.com.

Foto's Janiek Dam

Spectral Spectrum legt onconventionele verbanden

Bijzondere presentatie ABN AMRO Kunstprijswinnaar Melvin Moti in de Hermitage Amsterdam van 26 november t/m 6 maart 2016

In de Hermitage Amsterdam is van 26 november 2015 tot en met 6 maart 2016 Spectral Spectrum te zien, een presentatie van beeldend kunstenaar Melvin Moti. Hij is de winnaar van de vijfde editie van de ABN AMRO Kunstprijs, een stimuleringsprijs voor talent in Nederland. Moti kreeg als onderdeel van de prijs de gelegenheid een jaar te werken aan een presentatie in de Hermitage Amsterdam. Het resultaat is een bijzondere tentoonstelling, waarbij hij aan de hand van werk van Jan Schoonhoven, Steven Aalders, Lidwien van de Ven, Sir Joshua Reynolds, Julius Henricus Quinkhardt, Philipp Franz Balthasar von Siebold en zijn eigen werken Miamalism (2008), A Century of Light (2010) en zijn nieuwe serie Secret Seals (2015), onconventionele verbanden legt. Moti wil de verbeeldingskracht van de kijker activeren, hem of haar attent maken op het ‘bewuste zijn’ en het vermogen tot waarnemen. Hij laat zien dat kijken niet alleen een vorm van afwachten is, maar een bewuste, actieve vorm van denken. Tussen kijken en begrijpen, tussen zien en inzien bestaat een fantastische ruimte, een ruimte van en voor het oog, van en voor de geest, waarin zowel de waarneming als het verstand voortdurend wordt uitgedaagd. De tentoonstelling kan beschouwd worden als één autonoom gebaar, als één installatie.

Lees meer

Jan Schoonhoven, Reliëf R72-43, 1972, papier-maché, karton en muurverf, 106 x 106 cm. Collectie ABN AMRO
Johann Christian Erxleben Quedlinburg, Duitsland 1744 – Göttingen, Duitsland 1777, Buddhadienst, Afbeelding uit Ph.Fr. von Siebold, Nippon. Archiv zur Beschreibung von Japan, 1832, ingekleurde litho, 59 x 40 cm, collectie ABN AMRO

Melvin Moti, Miamalism, 2008, titelpagina Life Magazine, 40 x 50 cm
Sir Joshua Reynolds, Portrait of Mary Barnardiston, 1750, olie op doek, 73 × 62 cm. Eigendom Melvin Moti. Foto Gert-Jan van Rooij

Spaanse Meesters uit de Hermitage.
De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya

28 november 2015 – 29 mei 2016

Op zaterdag 28 november 2015 opent de Hermitage Amsterdam de langverwachte kunsttentoonstelling Spaanse Meesters uit de Hermitage. De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya. Meer dan zestig meesterwerken, naast een schat aan grafiek en werken van toegepaste kunst: niet eerder was in Nederland zo’n breed overzicht te zien van Spaanse kunst, die ook nauwelijks in Nederlandse museumcollecties vertegenwoordigd is. Er bevinden zich topstukken onder als De apostelen Petrus en Paulus van El Greco (1587–92), Velázquez’ Portret van graaf-hertog Olivares (ca. 1638), Murillo’s Onbevlekte Ontvangenis (ca. 1680) en Goya’s Portret van de actrice Antonia Zárate (1810–11), naast schilderijen van leerlingen en latere schilders, tot en met Picasso. Samen vertellen ze van de opkomst en glorie van de Spaanse kunst, de Gouden Eeuw, waarvan de invloed tot in de moderne tijd zou reiken.

Lees meer

El Greco (Doménikos Theotokópoulos) (1541–1614), De apostelen Petrus en Paulus, 1587–92
Diego Velázquez de Silva (1599–1660), Hoofd van een man in profiel, ca. 1616
Bartolomé Esteban Murillo (1617–1682), Onbevlekte Ontvangenis, ca. 1680
Francisco José de Goya y Lucientes (1746–1828), Portret van de actrice Antonia Zárate, ca. 1810–11
Pablo Picasso (1881 –1973), Jongen met hond, 1905
© State Hermitage Museum, St Petersburg

Creatieve cursussen en workshops voor jong en oud
Geef je nu op en ontdek je eigen creatieve talent!

Workshops voor volwassenen tijdens Spaanse Meesters

Klik hier voor meer informatie.
Aanmelden via educatie@hermitage.nl.

Tentoonstellingsprogramma Hermitage Amsterdam

Hollanders van de Gouden EeuwTot eind 2016
Spaanse Meesters
28 november – 29 mei 2016
Catharina de Grote
onder voorbehoud
18 juni 2016 – 15 januari 2017
1917. Van Romanov tot revolutie
onder voorbehoud
11 februari – 17 september 2017
Hollandse Meesters
onder voorbehoud
14 oktober 2017 – 27 mei 2018

© State Hermitage Museum St Petersburg

Hollandse Meesters uit de Hermitage

Oogappels van de tsaren
Zaterdag 14 oktober 2017 t/m zondag 27 mei 2018

De beroemde Hollandse Meesters uit St.-Petersburg komen naar Amsterdam. Bij de opening van de Hermitage Amsterdam in 2009 was het een belangrijk onderwerp van gesprek en in 2017 gaat het echt gebeuren. Het is een cadeau voor alle kunstliefhebbers met natuurlijk Rembrandt (waaronder prachtige late Rembrandts) en zijn beroemde en minder beroemde tijdgenoten.
Het wordt een feest van herkenning en ontdekking. Een tentoonstelling over de beroemdste verzameling Hollandse schilders buiten ons land.

Rembrandt Harmensz. van Rijn, De veroordeling van Haman, ca. 1665. Olieverf op doek © State Hermitage Museum, St Petersburg

De Plantage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam ligt in de Plantage, The Cultural Garden of Amsterdam. Midden in het centrum biedt deze buurt alles wat u zoekt in een stad: natuur én cultuur in een levendige, aangename omgeving.
Als u de mooiste buurt van Amsterdam wilt bezoeken en lange rijen en stromen toeristen wilt vermijden, dan mag u de Plantage niet missen. Bezoek er ook een van de andere musea of culturele instellingen. We kunnen het van harte aanbevelen!
Voor meer informatie: plantageamsterdam.nl.

Hermitage deze week

Foto Janiek Dam

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag) en 25 december (Eerste Kerstdag)
Open op 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Speurtocht langs de mooiste Spaanse schilderijen

Bij aanschaf van een kinderkaartje krijg je een speurtocht voor het hele gezin cadeau.

Lees meer

Creatieve cursussen en workshops voor jong en oud

Geef je nu op en ontdek je eigen creatieve talent!

Klik hier voor meer informatie.

Vacatures

Ter vervanging van een collega die met zwangerschapsverlof gaat zoeken wij per 15 maart 2016 een Medewerker Pers en Publiciteit.

Voor het museumrestaurant zijn wij per direct op zoek naar een medewerker bediening (oproepbasis).

Voor het museumrestaurant zijn wij per direct op zoek naar een medewerker keuken (oproepbasis).

Voor de afdeling Financiën van De Nieuwe Kerk en de Hermitage Amsterdam zijn wij op zoek naar een stagiair(e) Financiën.

Lees meer

Verwacht

Vanaf 14 oktober 2017

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten in de Hermitage Amsterdam? Meld u dan aan.

Rondleiding boeken?

Voor meer informatie klik hier.

Wifi

In de Hermitage Amsterdam is nu ook Wifi beschikbaar!
Network naam: Hermitage_public
Wachtwoord: hermitage

Verloren voorwerpen

Voor informatie over verloren voorwerpen kunt u mailen naar: verlorenvoorwerpen@hermitage.nl.

Rolstoelfaciliteiten

Alle zalen en faciliteiten zijn rolstoelvriendelijk. Er zijn drie invalidentoiletten. Het gebouw heeft drie publieksliften. Het reserveren van rolstoelen of rollators is aan te raden, via boeking@hermitage.nl.

SLIM

Niemand kan zonder vrienden. Ook wij niet.

Daarom roepen wij u op Vriend te worden. Of Vriendin.
Zo steunt u de Hermitage Amsterdam.
En de vele, vele activiteiten die er plaatsvinden.
Aan de boorden van de Amstel.
En de zijarm Nieuwe Herengracht.

Voorstellen

Café-restaurant Neva

Café-restaurant Neva is gevestigd in de Tuinvleugel van de Hermitage Amsterdam, boven de entreefoyer. Het heeft zijn naam te danken aan rivier die door St.-Petersburg stroomt en waarlangs de Hermitage zich bevindt. In Neva komen kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samen.

Openingstijden Neva

Dagelijks 10–17.30 uur

Reserveren

020 530 74 83
inforestaurant@hermitage.nl
Voor groepsreserveringen of evenementen kan contact worden opgenomen met events@hermitage.nl of 020 530 87 59.

Lees meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.