Erwin Olaf fotografeert en filmt Alexander de Grote voor de Hermitage Amsterdam

Met de stem van Rutger Hauer

In opdracht van de Hermitage Amsterdam heeft Erwin Olaf een beeldcampagne ontworpen en een film gemaakt voor de tentoonstelling De onsterfelijke Alexander de Grote. De mythe, de werkelijkheid, zijn reis, zijn erfenis die op 18 september in de Hermitage Amsterdam opent voor publiek. Olaf fotografeerde en filmde in de Hermitage in St.-Petersburg diverse objecten met de gelaatstrekken van Alexander. Deze objecten werden vervolgens in Amsterdam in de studio ‘gemorpht’, vermengd met opnames van een echt model. Olaf is erin geslaagd de karaktertrekken en de schoonheid van Alexander op een originele en spannende manier tot uiting te brengen. Voor de film sprak Rutger Hauer de voice-over in.

De korte film gaat officieel ‘in première’ op de Uitmarkt op 28 en 29 augustus, maar is vanaf vandaag al op de site van de Hermitage Amsterdam te bekijken. De foto’s en de film zijn vanaf 18 september in de Hermitage Amsterdam te zien in de tentoonstelling De onsterfelijke Alexander de Grote.

Het project ‘Morphing Alexander, Erwin Olaf for Hermitage Amsterdam’ is mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de Stichting Vrienden van de Hermitage Nederland en een bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Klik op de link om de foto’s en de film te bekijken:

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.