Grieks goud

Prins van Oranje opent eerste fase Hermitage Amsterdam

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent dinsdagavond 24 februari de eerste fase van de Hermitage Amsterdam, een permanente vestiging van het Staatsmuseum de Hermitage in St.-Petersburg. De openingstentoonstelling heeft als thema Grieks goud.

Het eerste deel van de Hermitage Amsterdam is gevestigd in het gebouw Neerlandia, onderdeel van de Amstelhof. Dit monumentale gebouwencomplex aan de Amstel wordt de komende jaren geheel ingericht als museum. Naar verwachting zal het complete museum eind 2007 klaar zijn. De totale tentoonstellingsruimte bedraagt dan ruim 4000 m².

In het gebouw Neerlandia worden twee keer per jaar wisseltentoonstellingen georganiseerd. De openingstentoonstelling 'Grieks Goud' laat sieraden zien uit de Griekse nederzettingen rond de Zwarte Zee. Het zijn onder andere juwelen en gouden armbanden, colliers en lauwerkransen. Ze dateren van de zesde tot de tweede eeuw voor Christus en werden door Russische archeologen tijdens opgravingen in de negentiende en twintigste eeuw gevonden. De collectie komt uit de twee schatkamers van de Hermitage in St.-Petersburg.

De Prins van Oranje is beschermheer van de Hermitage Amsterdam.

Voor meer informatie:

Hermitage Amsterdam

Communicatie, Educatie & Marketing
Martijn van Schieveen en Kim van Niftrik
Postbus 11675
1001 GR Amsterdam

T020 530 87 55
Epressoffice@hermitage.nl

De Hermitage Amsterdam is een particulier initiatief. Wij zijn cultureel ondernemers pur sang, en dat wordt vooral mogelijk gemaakt door onze sponsors. (Voor de volledige lijst van onze sponsors zie hermitage.nl/steun_ons/).

Bedankt

De Hermitage Amsterdam bedankt

Founder
Hoofdsponsors
Sponsor
Tentoonstellingssponsor
Fondsen

K.F. Hein Fonds

Mediapartner
Internetpartner
Strategiepartner
Security partner

Onze regenten, partners en fondsen.

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur
Gesloten 27 april (Koningsdag)
Open op 25 december en 1 januari 11-17 uur

De Hermitage Amsterdam is gevestigd op de Amstel 51.

Foto Jelle Epskamp Photography

Heerlijk terras in de binnentuin

Geopend bij mooi weer

ANBI

De Hermitage Amsterdam is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wij hoeven geen belasting te betalen over giften. Uw bedrag staat dus volledig tot onze beschikking. En giften aan een ANBI zijn vaak aftrekbaar voor de schenker.

Contact

Voor alle vragen en voor het kantoor: +31 (0)20 530 87 55
(tijdens kantoortijden)

Dus ook voor informatie over de tentoonstellingen, de programmering, de online ticketshop, het gebouw, reserveringen van rondleidingen en zalen en reserveringen van rolstoelen, groepsbezoeken en CKV-programma’s.

Voor het reserveren van audiotours (mogelijk vanaf 15 audiotours) kunt u een bericht sturen naar info@hermitage.nl

Catalogus

Bij de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie is een prachtige full colour catalogus verschenen. Deze is in zowel het Nederlands als in het Engels te verkrijgen.
Meer

Sitemap

x

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en wij zullen u op de hoogte blijven houden. Niet alleen van de tentoonstellingen, maar van alle andere activiteiten in de Hermitage Amsterdam. Waaronder de culturele avonden op woensdag, zaterdagmiddag lezingen in het auditorium en de zondagochtend concerten.