Hermitage Amsterdam is nu H’ART Museum. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van H’ART Museum.
Hermitage Amsterdam is now H’ART Museum. You will now be redirected to the H’ART Museum website.
©
Foto Janiek Dam

50.000 bezoekers in eerste maand Hollandse Meesters

Bezoekersrecord sinds 2010

De tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage heeft in de openingsmaand 50.000 bezoekers verwelkomd. Sinds 2010 is het niet eerder voorgekomen dat zoveel mensen al in de eerste maand een tentoonstelling van de Hermitage Amsterdam hebben bezocht. De 50.000ste bezoeker was mevrouw Polk uit Purmerend. Uit handen van Paul Mosterd, adjunct-directeur van de Hermitage Amsterdam, ontving zij de tentoonstellingscatalogus en speciaal gekweekte Hollandse Meesters-tulpenbollen. Samen met haar familieleden plantte mevrouw Polk vervolgens een aantal andere exemplaren van deze bol in de tuin van de Hermitage, die volgend voorjaar zullen uitkomen.

©
Foto Janiek Dam
Kweker Wim Balder gaf instructies

Hollandse Meesters uit de Hermitage

De tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren is een feest van herkenning en ontdekking. De geselecteerde werken, waaronder
zes van Rembrandt, zijn hoogtepunten uit de collectie van de Hermitage in
St.-Petersburg en tonen de liefde van de tsaren voor Hollandse schilderkunst uit
de Gouden Eeuw. Het leeuwendeel van de schilderijen heeft een permanente plek in de museumexpositie en is na aankoop door de tsaren niet meer in Nederland te zien geweest. Het is dus heel bijzonder dat de schilderijen weer even ‘thuiskomen’ op Nederlandse bodem. Een deel van de werken is afgeleverd door KLM Cargo. Tot en met 27 mei 2018 zijn ze te bewonderen in de Hermitage Amsterdam.

©
Foto Janiek Dam

Boek nu voor de meivakantie

Laatste kans voor Caesar tentoonstelling